Εν αναμονή του νέου εξεταστικού συστήματος για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα για τις τελικές απαντήσεις. Επανέλαβε πως το υπουργείο επιδιώκει την εισαγωγή φοιτητών σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.

Ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στον Real Fm, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές από την ανακοίνωση της πρότασης που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Παιδείας εντόπισε το βασικό πνεύμα των αλλαγών στην ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου. Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής» είπε ο κ. Γαβρόγλου. Όπως γνωστοποίησε,  εξετάζονται ευνοϊκότερες διατάξεις για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο σύστημα που «θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ