temp 22 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Πουρσανίδης: «Είμαστε ενωμένοι, θα κάνουμε ότι πρέπει για να δικαιωθούμε»
Ομάδα

Πουρσανίδης: «Είμαστε ενωμένοι, θα κάνουμε ότι πρέπει για να δικαιωθούμε»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, τόνισε ότι οι Κρητικοί παραμένουν ενωμένοι και θα κάνουν ότι χρειαστεί για να μείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό των ΟΦΗ και Αιγινιακού για χειραγώγηση του μεταξύ τους παιχνιδιού την περασμένη σεζόν στην Football League προκάλεσε σοκ στις τάξεις των δύο ομάδων.

Ο Γενικός Διευθυντής της κρητικής ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης, το απόγευμα της Τρίτης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι η ομάδα του Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση και τόνισε υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΟΦΗ περνάει μια δύσκολη περίοδο, αλλά παραμένει ενωμένος και όλοι μαζί θα παλέψουν για να δικαιωθεί η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι δυσάρεστη η έκπληξη, κανείς δεν περίμενε τέτοια απόφαση, όμως δεν είναι τελεσίδικο. Έχει ξεκινήσει ήδη η οργάνωσή μας σχετικά με το τί θα πούμε στην έφεση και υπάρχουν ελπίδες ότι η απόφαση θα ανατραπεί».

«Δεν θέλω να μπούμε πιο βαθιά σε μια υπόθεση που δεν έχει τελειώσει, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι. Υπάρχει χρόνος ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί. Το άσχημο για μας που δουλεύουμε καθημερινά εδώ είναι πως ενώ θέλουμε να δείχνουμε πως είμαστε κάτι διαφορετικό, όπως ισχύει, καλούμαστε να αναφερόμαστε και να απολογούμαστε για κάτι που δεν έχει σχέση με μας. Δεν γνωρίζουμε από αυτά τα πράγματα και δεν θέλουμε και να τα μάθουμε. Οι άνθρωποι που πρέπει θα μας εκπροσωπήσουν και ελπίζουμε πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Η ΠΑΕ ΟΦΗ λέει ότι αυτό είναι άδικο και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να δικαιωθούμε. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδικαστεί η έφεση. Μέχρι την Παρασκευή θα την έχουμε καταθέσει.

Αν είμαστε για κάτι χαρούμενοι είναι ότι η απόφαση βγήκε γρήγορα. Δεν θέλουμε να σέρνεται για την ομάδα ένα τέτοιο κλίμα. Θέλουμε να τελειώνει αυτό το πράγμα. Όλα θα πάρουν την πορεία τους. Αυτό που συμβαίνει από χθες σε όλη την Ελλάδα και όσα γράφονται δίπλα στο όνομα του ΟΦΗ είναι ό,τι χειρότερο για μας. Μπορούμε τη Δευτέρα ή την Τετάρτη να έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα;

Αυτό που σχεδιάζεται εδώ και μερικούς μήνες είναι πάρα πολύ καλό, για να διακινδυνεύσει από κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε χώρους άσχετους με μας για να δικαιωθούμε. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μας υπερασπιστούν στο δικαστήριο, ώστε να δικαιωθούμε. Δεν θέλουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχουμε άλλες σκέψεις ως προς το πώς θα το χειριστούμε Όσα λέει ο καθένας μας εκφράζει την ομάδα. Ο κύριος Μπούσης θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες.

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά. Ήρθαμε εδώ σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το πλάνο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν θέλω να απαισιοδοξώ. Αυτό που πάει να γίνει δεν θα μας σταματήσει. Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο θα μας υποστηρίξουν. Εκτός από τα γεγονότα, υπάρχει και το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Πάντα υπάρχει ένα σοκ στην αρχή, έτσι και ο κ. Μπούσης σοκαρίστηκε. Όταν όμως σκεφτούμε ψύχραιμα, καταλαβαίνουμε ότι με βάση τη στάση ζωής μας, χειριζόμαστε σοβαρά την υπόθεση. Δεν μπορούμε να λέμε ωραία λόγια και τα έργα μας να είναι διαφορετικά. Δεν θα στρέψουμε την κοινή γνώμη εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων. Είμαστε κάτι άλλο, έτσι ξέρουμε τον ΟΦΗ, έτσι είμαστε εμείς.

Η ομάδα μας, χωρίς να έχει καλά αποτελέσματα, είναι πολύ δεμένη και αυτός είναι λόγος, ώστε να το αντιστρέψουμε όλο αυτό προς όφελός μας στα αποδυτήρια, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Κάθε ένας από μας κάνει αυτό που πρέπει, τη δουλειά του. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι δικηγόροι, εμείς, ο καθένας τη δική του δουλειά και το δικό του κομμάτι, ξεκάθαρα.

Εμένα η διαδικασία αυτή, όταν ήμουν στο δικαστήριο, μου φάνηκε πως δεν είχε ισχυρά στοιχεία. Δεν μπορώ να μπω σε άλλες σκέψεις, πως άλλοι είναι από πίσω. Αν σκεφτούμε έτσι θα σημαίνει πως πρέπει να μπούμε σε αυτούς τους χώρους, να τους μάθουμε. Αυτό δεν θα το κάνουμε. Έχουμε άλλη στάση ζωής. Εμείς θέλουμε να νιώθει ο κόσμος πως γίνεται το καλύτερο. Αυτό προσπαθούμε, παρά τα λάθη που πιθανόν γίνονται.

Αντιδρούμε με βάση την αντίδραση που θα έχει αποτέλεσμα. Αν μου πει κάποιος πως αν κάψουμε τα πάντα, θα δικαιωθούμε, τότε θα το κάνουμε. Θα αποδειχθεί αν όσα κάνουμε έχουν αποτέλεσμα, αλλά δεν ξέρουμε άλλον τρόπο. Βλέπουμε μια υπέρμετρη στήριξη από παντού, το βλέπουμε θετικά, αν και μάλλον πολλοί το κάνουν για προσωπική προβολή. Άγχος μπορεί να υπάρχει από τους ανθρώπους γύρω από μας, αλλά εμείς έτσι λειτουργούμε.

Αν θέλει κάποιος να στηρίξει τον ΟΦΗ θα το κάνει και χωρίς να το λέει. Ας το κάνει με τον τρόπο του. Είμαστε συσπειρωμένοι, είναι δύσκολη η στιγμή για την ιστορία της ομάδας. Ακόμα και αν γίνει αυτό που όλοι θέλουμε, να δικαιωθεί δηλαδή η ομάδα, μας στεναχωρεί που πολύς κόσμος λέει πράγματα για τον ΟΦΗ. Σήμερα παίζαμε πάλι μπάλα με παιδάκια και τραγουδούσαμε μαζί τους τον ύμνο.

Υπάρχει ολόκληρη γενιά που έχει μεγαλώσει με στεναχώριες για την ομάδα και πάνω που βλέπει ότι η κατάσταση πάει να φτιάξει, δέχεται ένα χαστούκι. Πονάμε όλοι, κανείς δεν θέλει να ασχολείται με τέτοια πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως πραγματικά είναι ο ΟΦΗ. Περισσότερο τίμησε τον ΟΦΗ και τους οπαδούς του ένα πανό για τη Ρενάτα.

Κόσμος που έχει υγεία μέσα του μας τηλεφωνεί απ’ όλη την Ελλάδα και μας στηρίζει. Μπορεί να ακούγονται τα χειρότερα παντού για τον σύλλογο, αλλά όλο αυτό πρέπει να το γυρίσουμε υπέρ μας και μπορούμε να το κάνουμε.

Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη κι επειδή θέλουμε να προφυλάξουμε την παραμικρή λεπτομέρεια, κάναμε αίτημα για ξένους διαιτητές. Δεν σημαίνει πως δεν σεβόμαστε τους Έλληνες διαιτητές, το αντίθετο, ακόμα και σε άσχημα αποτελέσματα στο Ηράκλειο τους δώσαμε συγχαρητήρια, παρά τα παράπονα που είχαμε. Το επόμενο παιχνίδι μας είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό παιχνιδιού ομάδας που πάει για πρωταθλητισμό.

Εμείς είπαμε και στη Λίγκα ότι θέλουμε η κατηγορία να μείνει με 16 ομάδες. Άσχετα με τη βαθμολογική μας θέση, χρειαζόμαστε τα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς αυτά μας τροφοδοτούν σε παίκτες. Ακούστηκε θετικά, δεν ξέρω αν θα αλλάξει η απόφαση, όμως υπάρχει μια στασιμότητα. Δεν κοιτάζουμε πόσες θα είναι οι ομάδες για το προσωπικό μας συμφέρον. Αν εμείς δεν καταφέρουμε να είμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην κατηγορία θα επανέλθουμε, γιατί θα είμαστε υγιείς.

Ο Μιχάλης Μπούσης θα βρίσκεται εδώ τις επόμενες ημέρες, έχει τον δικό του τρόπο να έχει επαφή και με τον κόσμο μέσω διαδικτύου, ενδεχομένως τοποθετηθεί και ο ίδιος. Ο ΟΦΗ είναι ένας, εγώ μιλάω έχοντας πρώτα συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους. Δεν εκφράζει κανείς τη δική του θέση μιλώντας ως μέλος του ΟΦΗ».

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων