Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχουν πυροδοτήσει οι ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι στο Μάτι.

Η Ρένα Δούρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη Φώφη Γεννηματά η οποία νωρίτερα την κάλεσε να παραιτηθεί, δήλωσε ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «έχει υπάρξει Υπερνομάρχης όταν οι Νομαρχίες και η Υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας». Η περιφερειάρχης Αττικής κάλεσε, μάλιστα, την κ. Γεννηματά «να σιωπήσει».

«Θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει Υπερνομάρχης όταν οι Νομαρχίες και η Υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου», ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής και συμπλήρωσε: «Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

«Ελπίζουμε οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την κατηγορούμενη για τον θάνατο 100 ανθρώπων κα Δούρου να την ενημερώσουν ότι η Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ανήκαν στην πρώην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς», απάντησε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην Ρένα Δουρου  προσθέτοντας: «Ίσως έτσι σταματήσει να εκτίθεται και να γελοιοποιείται. Αφού δεν έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναμείνει την κρίση της Δικαιοσύνης παραιτούμενη, ας σιωπήσει».