Να επαναβεβαιώσει και δημόσια τη θέση ότι δεν επιθυμεί διατήρηση των εγγυητικών δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ζητά από την Τερέζα Μέι ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης καθώς επίσης και να δηλώσει η Βρετανία ότι το παρόν σύστημα είναι αναχρονιστικό και πρέπει να αντικατασταθεί, όπως ακριβώς είχε καταθέσει η Βρετανία στο Κραν Μοντανά.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com ο Κύπριος πρόεδρος, όπως έκανε και ο Κύπριος, υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στη συνάντηση του νωρίτερα με τον Βρετανό ομόλογο του Φίλιπ Χάμοντ, ζητά επιπλέον, από τη Βρετανία να να ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες για το Brexit καμία σχέση έχουν με το Κυπριακό.

Το συγκεκριμένο αίτημα αν υλοποιηθεί καταρρίπτει το επικοινωνιακό όπλο της Τουρκίας που με προσχήματα καθυστερεί τις όποιες εξελίξεις, κυρίως σε ότι αφορά στην αποστολή Λουτ.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει επίσης την Τ. Μέι αναφορικά με την πρόταση του περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το sigmalive.com όσον αφορά το Brexit η Λευκωσία θέλει να λάβει διαβεβαιώσεις από το Λονδίνο ότι θα αποφευχθεί το no deal Brexit, αλλά ακόμα και αν τελικά συμβεί αυτό δεν θα πληγούν ούτε κατ’ ελάχιστον τα δικαιώματα των πολιτών που διαμένουν στις Βρετανικές βάσεις, τα οποία καλύπτονται από τα σχετικά άρθρα της συνθήκης προσχώρησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από