Απουσία σχεδιασμού καταλόγισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αιχμή την επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης.

«Οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι, η κοινωνία είναι φοβισμένη», τόνισε η κα Σπυράκη υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «δείχνει ανοχή στους μπαχαλάκηδες και έχει ακέραια την ευθύνη για τα επεισόδια που συμβαίνουν στη χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά περισσότερα από τέσσερα χρόνια και πως «λίγη αυτοκριτική από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα ήταν απαραίτητη».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ΚΑΤ, παραπέμποντας στην τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ότι πολλά νοσοκομεία δεν έχουν πυρασφάλεια. Σημείωσε δε, ότι αυτό αποτελεί μέρος της εικόνας ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές υποχρεώσεις του.

Η κ. Σπυράκη απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ωστόσο, όσον αφορά τις αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Οικονομικό  Φόρουμ των Δελφών, είπε: «Να ρωτήσετε τον κ. Κοτζιά τι ακριβώς εννοούσε και την κυβέρνηση την οποία στηρίζει».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στη Λέσβο με φόντο την τοποθέτηση του σταυρού ανέφερε ότι «η ΝΔ επιδεικνύει ευαισθησία στα θρησκευτικά φρονήματα των πολιτών και στα θρησκευτικά σύμβολα, διχαστικοί σταυροί δεν υπάρχουν».

Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου, η κα Σπυράκη σχολίασε ότι η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με το σκεπτικό ότι οι αγορές προεξοφλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ομαλό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει.

Τέλος, χαρακτήρισε «σημαντική» την εκλογή του Θανάση Εξαδάχτυλου στην προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, γιατί «όχι μόνο γιατί αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμη έναν επαγγελματικό σύλλογο, αλλά και γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει αγκαλιάσει το  πρόγραμμα της ΝΔ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ