Για ακατανόητη αδιαφορία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους επενδυτές και χάνει την ευκαιρία να προκύψουν έσοδα δισεκατομμυρίων τα οποία θα στήριζαν άμεσα και αποτελεσματικά το υπό κατάρρευση ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μανιάτης τόνισε την άμεση ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ οι έρευνες υδρογονανθράκων, ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed και το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia αποτελούν τα τρία πανίσχυρα όπλα της Ελλάδας για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη της Μεσογείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακατανόητη αδιαφορία.

«Όταν το φθινόπωρο 2014 παρουσιάσαμε στον Λευκό Οίκο, στη σύμβουλο ενέργειας του Προέδρου Ομπάμα, τις έρευνες υδρογονανθράκων, τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed και το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia (Ισραήλ – Κύπρος – Κρήτη – Αττική), για πρώτη φορά έγιναν συνείδηση στις ΗΠΑ, αλλά και τους άλλους συμμάχους μας, τα τρία πανίσχυρα ενεργειακά – διπλωματικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα για να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και να στηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι επενδυτές της αγοράς υδρογονανθράκων έχουν κεφάλαια για τις κοστοβόρες εξορύξεις, «όμως δεν προχωρούν αν δεν έχουν ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής στήριξης από την κυβέρνηση της χώρας που διαθέτει τα κοιτάσματα»

«Τραγικό να υπάρχουν τα τελευταία 4 χρόνια, τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην προώθηση και κύρωση των ερευνών» επισήμανε.

Ακόμη, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως «στις έρευνές μας είχαμε ως συνεργάτες τη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία ερευνών, τη νορβηγική PGS, καθώς και το κρατικό Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου BEICIP, σύμβουλο και της κυπριακής κυβέρνησης».

«Είναι ακατανόητο, μια μνημονιακή κυβέρνηση όπως αυτή του Α. Τσίπρα, με τις τόσες περικοπές συντάξεων, να δείχνει αδιαφορία, ακόμα και υπονόμευση αυτής της προοδευτικής πατριωτικής προσπάθειας. Μόνο από το κοίτασμα στον Πατραϊκό, θα δοθούν 4,5-5 δισ. ευρώ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει τουλάχιστον 20 Πατραϊκούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο μας για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από