Σε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη του σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως προχώρησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία μάλιστα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «όψιμο ενδιαφέρον», ενώ η ίδια επιχείρησε να αποδράσει από τις πολιτικές ευθύνες για τα φαινόμενα ανομίας τα οποία έχουν σημειωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Μιλώντας στη Βουλή, η κα Γεροβασίλη είπε ότι: «Σήμερα είναι υψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας που έρχεται και επανέρχεται άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε για λόγους εντυπωσιασμού. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Α.Τ Ακροπόλεως για να συμπαρασταθεί εξαιτίας ότι είχαν επίθεση με μολότοφ. Να πω ότι οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα τον καταστρέψουν γιατί ξέχασαν ότι το αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης έκλεισε επί ΝΔ και υπουργίας Δένδια μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Βέβαια τότε το έκλεισαν με πρόσχημα καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας: «Να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε την δημοτική αστυνομία. Η δημοτική αστυνομία ήταν αίτημα των πολιτών και δήμων γιατί το θέμα ασφάλειας είναι πολύ πιο μεγάλο και αφορά περισσότερους από την δράση της ελληνικής αστυνομίας».

Η Ολγα Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει προβλήματα υποστέλεχωσης, λέγοντας ωστόσο ότι το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας και η ικανότητα των στελεχών της αστυνομίας έχουν μειώσει την βαριά εγκληματικότητα και έχουν μεταμορφώσει το κέντρο της Αθήνας.