«Εχθρούς της Τουρκίας» χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας για ακόμα μία φορά. Ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά θέλοντας να επιτεθεί στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι συμπορεύεται με τη Λευκωσία.

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στην βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων.  Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ε/Κ. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com.

Την ίδια στιγμή σε ομιλία του την Κυριακή στη Ριζούντα, ανακοίνωσε ότι μόλις τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης και όλοι οι έλεγχοι στο νέο πλοίο που βρίσκεται τώρα στα ναυπηγεία της Γιάλοβα, θα σταλεί στην Aνατ. Μεσόγειο για να ξεκινήσει γεωτρήσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι -είπε ο Ταγίπ Ερντογάν- να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκία», σύμφωνα με το sigmalive.com.