Απογοητευμένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος βέβαια τόνισε ότι ήταν και δική του η ευθύνη για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ.

Αρχικά δήλωσε πως: «Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Μία ομάδα υψηλού επιπέδου και έπαιξε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλό επιπέδου μπάσκετ, αλλά δεν είχαμε τη συνέχεια και τη συνέπεια να συνεχίσουμε στο δεύτερο. Το καλό είναι ότι δείξαμε σημάδια βελτίωσης στην επίθεσή μας, αμυντικά όλη τη χρονιά είμαστε σταθεροί αλλά σήμερα δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού της ΤΣΣΚΑ. Είναι κάποιες σκληρές και δύσκολες στιγμές που πρέπει με τον εαυτό σου και σαν ομάδα να βγεις απ’ αυτές. Στόχος είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ, αλλά αν δεν έχουμε αγωνιστική συνέπεια ακόμη και αυτό θα είναι δύσκολο. Συνεχίζουμε…».

Αναφορικά με τους λόγους που υπάρχει αυτή η εικόνα για τον Ολυμπιακό είπε: «Τι πάει λάθος στα τελευταία παιχνίδια; Ειλικρινά είχαμε πρόβλημα στην επίθεση στα προηγούμενη παιχνίδια. Για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν σουτάραμε καλά και σήμερα βελτιωθήκαμε κάπως σε αυτό το κομμάτι. Όπως επίσης και ένας λόγος που δυσκολευτήκαμε είναι ότι τα τελευταία ματς ήταν απέναντι στις τοπ ομάδες της Ευρωλίγκας. Για την κακή κατάσταση του Γκος «Είναι εύκολο να μιλήσουμε για παίκτες όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για αυτούς, όμως είναι μία δίκαιη ερώτηση. Είχε πραγματικά κάποια καλά παιχνίδια, αλλά περνάει μία κακή αγωνιστική περίοδο. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή ένας από τους ιστορικούς παίκτες που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα, όπως είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, ήταν αρκετά κάτω στην απόδοσή του και θα μπορούσατε να ρωτήσετε και για αυτό, σήμερα όμως ο Γιώργος γύρισε κοντά στα στάνταρ του και είναι καλό αυτό για την ομάδα. Επίσης ο Νίκολα ήταν στους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης στο πρώτο μισό και τώρα δυσκολεύεται αυτή την περίοδο. Αυτά όμως πιστεύω είναι πραγματα τα οποία μπορούν να γυρίσουν ξανά υπέρ μας».

Αναφορικά με το γεγονός ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό, θεωρητικά, είναι πιο εύκολο, σχολίασε: «Είμαι στην Ευρωλίγκα πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι άλλη ομάδα να έχει τόσο δύσκολο πρόγραμμα όσο εμείς. Αυτό δεν είναι δικαιολογία συμβαίνει, όπως επίσης και τώρα θεωρητικά το πρόγραμμα θα είναι υπέρ μας, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε και να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Το πρόγραμμα από μόνο του δεν με κάνει χαρούμενο, αλλά μόνο ότι πρέπει να κερδίσουμε».

Για την εμπειρία του και ότι θεωρείται από τους καλύτερους της Ευρωλίγκας σχολίασε: «Την πρώτη χρονιά του νέου συστήματος της Ευρωλίγκας το επίπεδο ήταν υψηλό όταν ήμουν τότε στην Νταρουσάφακα. Πέρσι δεν ήταν και τόσο γιατί υπήρχαν ομάδες ιστορικές που δεν ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά φέτος είναι το πιο δύσκολο γιατί είναι σχεδόν όλες οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Το καινούργιο σύστημα της Ευρωλίγκας είναι καλό και ανταγωνιστικό και οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι υψηλού επιπέδου και παίρνουν παίκτες υψηλού επιπέδου και του χρόνου θα είναι 18 οι ομάδες και το πρόγραμμα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, κάτι το οποίο αναγκάζει τις ομάδες να ανέβουν ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο».

Τέλος και για το αν θεωρεί ότι με το μικρό ροτέισον που έκανε στο ματς μπορούσε ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, δήλωσε: «Η ΤΣΣΚΑ με το πλήρες ρόστερ που έχει είναι μία δύσκολη ομάδα να την κερδίσεις. Έπρεπε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο και αυτό είναι δική μου ευθύνη».