Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς κυριάρχησε απόλυτα, πανηγυρίζει ο Αρης, με 2-0 επί της ΑΕΚ. Ο «Θεός του πολέμου» εκτός από τα γκολ των Λάρσον (32’) και Ρόουζ (69’) είχε δύο δοκάρια και 2-3 ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Στους 37 βαθμούς με την 11η νίκη του ο Αρης, έκανε «άλμα» για την παρουσία του στην πρώτη 5άδα. Εντυπωσιακή παρουσία από 20 χιλιάδες οπαδούς που γέμισαν το Βικελίδης και παρακολούθησαν την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας τους φέτος.

Αντιθέτως για την ΑΕΚ αυτή δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν από τις πιο κακές εμφανίσεις της σε όλη τη σεζόν και έτσι η ομάδα του Χιμένεθ οδηγήθηκε στην 5η της ήττα.

Με 4-2-3-1 ο Άρης

Ο Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Οι Βαλεριάνος, Ρόουζ, Βέλεθ και Κόρχουτ (απο δεξιά προς αριστερά) ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Γκαρσία δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Λάρσον αριστερά και ο Ντιγκινί πίσω από τον Γιουνές.

Με 3-5-2 η ΑΕΚ

Με την διάταξη που είδαμε και απέναντι στον Ατρόμητο ξεκινά το παιχνίδι απέναντι στον Άρη η ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ διατήρησε το 3-5-2 με τον Μπακασέτα σε ρόλο αριστερού μπακ, με τους υπόλοιπους να είναι ο Μπάρκας στο τέρμα, οι Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης στην άμυνα, ο Γκάλο δεξιά, οι Άλεφ , Σιμόες στο κέντρο και ο Μάνταλος πίσω από τους Λιβάγια, Πόνσε.

Δοκάρι ο Κόρχουτ, ακυρώθηκε γκολ του Βέλεθ

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς τίποτα το αξιόλογο, όμως στο επόμενο τρίλεπτο ο Αρης άγγιξε δύο φορές το γκολ. Η πρώτη στο 11’ όταν ο Κόρχουτ έπιασε ένα σουτ-κεραυνό 25 μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο μετά και από παρέμβαση με τα ακροδάχτυλα του Μπάρκα, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 13’ ο Αρης σκόραρε με κεφαλιά του Βέλεθ, το οποίο όμως κατόπιν συνεννόησης του διαιτητή με τον επόπτη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ισπανός αμυντικός ήταν σε κανονική θέση, όμως ο Γιουνές που ήταν εκτεθειμένος έκανε ένα αλματάκι για να βρει τη μπάλα και αυτό θεωρήθηκε από τον διαιτητή ότι επηρέασε τον τερματοφύλακα της Ενωσης. Πάντως ήταν μια ανόητη κίνηση του Τυνήσιου καθώς ο Μπάρκας ήταν εξουδετερωμένος και η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του έτσι κι αλλιώς.

Πέναλτι του Τσότσιτς που δεν καταλογίστηκε

Στο 29’΄ο Αρης ζήτησε σωστά πέναλτι καθώς ο Τσόσιτς έπεσε για τάκλιν μετά από σουτ με τη μπάλα να βρίσκει καθαρά στο χέρι του και μάλιστα για μερικά, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Άρη μάλλον να… επιτρέπει κάτι τέτοιο καθώς είναι παιχνίδι που τον βολεύει. Η Ενωση δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και αρκεί να αναφέρουμε ότι σε 45λεπτά δεν είχε ούτε μία τελική! Οι φιλοξενούμενοι αναλώνοντας σε… παράλληλο ποδόσφαιρο με πολλές πάσες στο κέντρο και την άμυνα χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων.

Παράλληλα η ΑΕΚ είχε αρκετά κενά και ασυνεννοησίες στην άμυνα και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε στο 32ο λεπτό ο Αρης. Σε εξαιρετική αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Λάρσον που έκανε κούρσα… μισού γηπέδου νίκησε τον Μπάρκα με διαγώνιο πλασέ για το 1-0!

Γκολ, δοκάρι και ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για τον Αρη

Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή του Αρη ήταν ακόμη πιο καθαρή. Η ΑΕΚ είχε τρομακτικά προβλήματα στην άμυνα είτε στις αντιπιθέσεις είτε στα στημένα ενώ επιθετικά ήταν σε πολύ κακή μέρα. Αρκεί να πούμε ότι η πρώτη τελική της ομάδας του Χιμένεθ σε ολόκληρο το ματς ήταν ένα σουτ του Αλεφ μόλις στο 64’΄!

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έβλεπε αποτελεσματικότητα από τους παίκτες του είτε το σύστημα ήταν το 3-5-2 είτε το 4-4-2 στο οποίο το γύριζε κάποιες κατά διαστήματα. Ουτε και μετά την είσοδο των Μπογέ και Αλμπάνη η ΑΕΚ αλλάξε την εικόνα της.

Αντιθέτως ο Αρης ήταν καταιγιστικός σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φέτος. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 56’ (εξαιρετική ενέργεια Γκαρσία), το 59’ (δοκάρι Γιουνές) και το 63’ (ατομική ενέργεια Ντιγκινί) και κατάφεραν να το πετύχουν στο 69’ με τον Ρόουζ.

Σε μια υποδειγματική «κομπίνα» ο Ματίγια εκτέλεσε ένα φάουλ με πάσα στον Ντιγκινί, ο τελευταίος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε με το κεφάλι στον Ρόουζ και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-0 πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα με τη φανέλα των κίτρινων!

Το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος με τους 20 χιλιάδες οπαδούς του Άρη να γιορτάζουν βλέποντας την ομάδα τους να κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στην 5άδα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας (61’ Μπογέ), Λιβάγια (75’ Αλμπάνης), Πόνσε.