Ένα πρόβλημα στη μέση που τον έβαλε ακόμη και σε σκέψεις αποχώρησης από τον ημιτελικό με τον Γκαέλ Μονφίς αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ιστορική νίκη που του εξασφαλίζει αναρρίχηση στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Γκαέλ Μονφίς:

«Ήμουν τόσο κουρασμένος όταν μπήκα στο ματς, το ένιωθα στο σώμα μου. Δεν περίμενα πολλά από τον εαυτό μου, για να είμαι ειλικρινής. Απλά έπαιζα. Ο βασικός μου στόχος ήταν να μην πάω για πολλά. Συνήθως θα έδινα το 100% για να βγάλω μια άμυνα σε καλό χτύπημα. Σήμερα ένιωθα ότι το σώμα μου θα έσπαγε, αν το έκανα. Πιθανότατα να το κατάλαβε και εκείνος, δεν είμαι σίγουρος».

Για το πώς διαχειρίστηκε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Ήμουν χαλαρός, δεν… ενδιαφερόμουν τόσο πολύ. Τόσο απλό. Δεν πήγαινα για πόντους που πιθανότατα θα έχανα. Πονούσε η πλάτη μου όταν μπήκα στο γήπεδο. Πριν το ζέσταμα το ένιωσα. Ένιωθα πολύ άσχημα. Σκέφτηκα ακόμα και να αποχωρήσω. Δεν έχω αποσυρθεί ποτέ, ούτε μια φορά και δεν ήθελα να γίνει σήμερα. Έμεινα στο κορτ. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να σερβίρω καλά, ανεβώ στο φιλέ. Όπως είδατε, προσπάθησα να αποφύγω τα ράλι σήμερα. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν ενδιαφερόμουν».

Για τη διαρκή πρόοδό του ο έλληνας τενίστας σημείωσε: «Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Κερδίζω μεγάλους παίκτες που ήταν στο Top 10. Και ήθελα κάποια στιγμή να φτάσω κι εγώ εκεί και τα κατάφερα σήμερα. Είναι μάλλον μια ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα.

Μου έχουν πει ότι είμαι ώριμος για την ηλικία μου. Δεν ξέρω αν αληθεύει. Δεν μου το έχει πει ένας, μπορώ να θυμηθώ έξι που μου το έχουν πει στο παρελθόν».