Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης μετά από μάχη με τον καρκίνο, ενώ η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, στο περιοδικό Down Town, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε αναφερθεί στην ταινία «Οι Θαλασσιές οι χάντρες» και είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων, τον τρόπο που γυρίστηκε μία από τις πιο διάσημες σκηνές στου ελληνικού κινηματογράφου.

«Το μουστάκι που είδατε στην ταινία ήταν ψεύτικο. Δεν έχω αφήσει ποτέ στη ζωή μου μουστάκι. Όσο για την περιβόητη σκηνή με το χαστούκι, γυρίστηκε μόνο μία φορά. Μία και καλή. Είχα εντολή από τον Δαλιανίδη το χαστούκι να είναι αληθινό. Η Ζωή δεν το γνώριζε αυτό. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα της σκηνής και της έσκασα το χαστούκι, ξαφνιάστηκε. Τα έχασε. Αυτό ακριβώς το ξάφνιασμα ήθελε να αποτυπώσει ο Δαλιανίδης. Πριν προλάβει να αντιδράσει, μπήκε στη μέση εκείνος: «Εγώ του είπα να σουτ δώσει αυτό το χαστούκι, σταμάτα. Συγχαρητήρια. Ήσουν εξαιρετική, καταπληκτική». Τα άκουσε η Ζωή αυτά και όλα καλά», είχε εξομολογηθεί ο Φαίδων Γεωργίτσης σε εκείνη τη συνέντευξη.


Το διάσημο χαστούκι στην Ζωή Λάσκαρη:

photos: finosfilm.com