Ο ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση της βρετανικής εξόδου θα ήταν δυνατή, υπό την προϋπόθεση ότι οι Βρετανοί θα εξηγήσουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τον επιπλέον χρόνο που θα τους δοθεί.

«Εάν υπάρξει αίτημα παράτασης, θα πρέπει να αξιολογηθεί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο FranceInfo. «Και το ερώτημα που θα θέσουν αμέσως είναι: «να την κάνουν τι;». Αυτό θα καθορίσει την διάρκεια της παράτασης».

Στόχος της Ευρώπης είναι «να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξαναβρεθεί σε αδιέξοδο όπως σήμερα» στο τέλος αυτής της παράτασης, είπε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα θέσει την Τετάρτη υπό την έγκριση των βουλευτών πρόταση για την παράταση των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, προτείνοντας παράλληλα έναν μηχανισμό αναβολής της ημερομηνίας του διαζυγίου σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών.

Η Τερέζα Μέι κάνει έτσι μία σημαντική υποχώρηση, αφού μέχρι στιγμής ήταν αρνητική στην ιδέα της καθυστέρησης του Brexit.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ επέμεινε σήμερα στο γεγονός ότι οι ίδιες οι βρετανικές αρχές επέλεξαν την ημερομηνία της 29ης Μαρτίου 2019.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι μία επιπλέον αναβολή του Brexit θα ήταν «λογική» λύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από