Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, 20 χλμ νοτιανατολικά της Θήβας, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Το εστιακό χλμ ήταν 10 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Το ρήγμα της Αταλάντης

Αν και η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Θήβα ήταν ασθενής, η περιοχή του Κορινθιακού κόλπου απασχολεί τους σεισμολόγους καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.

Η περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, γνωστή και ως «Αλκυονίδες», έδωσε τρεις διαδοχικούς πολύ ισχυρούς σεισμούς το 1981: στις 24 και 25 Φεβρουαρίου (6,7 και 6,4 Ρίχτερ αντίστοιχα) και στις 4 Μαρτίου (6,3 Ρίχτερ). Οι σεισμοί αυτοί επηρέασαν τη Βοιωτία, την Κορινθία και την Αττική.

Η ζώνη ρηγμάτων του ανατολικού Κορινθιακού συνεχίζεται με τη μορφή τόξου και περικλείει την Αττική από βορρά, από την περιοχή των Πλαταιών έως τη Θήβα και από εκεί έως τον Αυλώνα και τον Ωρωπό. Κατά μήκος αυτής της ζώνης ρηγμάτων έχουν γίνει πολύ ισχυροί σεισμοί τα τελευταία 150 χρόνια: το 1853, σεισμός 6,5 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Θήβα, το 1893 σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα, το 1914 σεισμός 6 Ρίχτερ στη Θήβα και το 1938 6 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Ωρωπό.

Οι σεισμοί αυτοί ήταν όλοι επιφανειακοί και γι’ αυτό είχαν θύματα και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.