Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι εθνικιστές θριαμβεύουν.

Οι λαϊκισμοί, αυτή η μεταμοντέρνα εκδοχή των φασισμών του εικοστού αιώνα, επανακτούν την τοξικότητά τους.

Πρόκειται για μια μάχη του πολιτισμού, μια σκληρή μάχη μεταξύ των φιλελεύθερων και των δημοκρατικών αξιών, αφενός, και της κυριαρχίας της ταυτότητας, που είναι πανταχού παρούσα.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι ευρωπαϊκές εκλογές θα λάβουν χώρα τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου 2019, οι οποίες είναι πιθανό να είναι οι πιο καταστροφικές που έχουμε γνωρίσει ποτέ.

Ο φιλόσοφος και συγγραφέας Bernard-Henri Lévy είναι ένας από εκείνους τους ευρωπαίους πατριώτες, οι οποίοι είναι περισσότεροι από αυτούς που νομίζουμε, που δεν καταθέτουν τα όπλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία: να επιβεβαιώσει την πίστη του σε αυτήν τη μεγάλη ιδέα, την οποία οι ιδρυτές της Ευρώπης μάς την κληρονόμησαν. Να εκφράσει την πεποίθησή του ότι μόνο αυτή η Ιδέα είχε, χθες, τη δύναμη να ανυψώσει τους λαούς μας πάνω από τους εαυτούς τους. Και ότι μόνη αυτή θα έχει τη δύναμη, αύριο, να εξορκίσει την επιστροφή του ολοκληρωτισμού, του πολέμου και της δυστυχίας. Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) της προεκλογικής εκστρατείας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συμμετάσχει σε μια πραγματική εκστρατεία στην εκστρατεία.

Έχετε τη δυνατότητα να δημοσιεύσετε, πριν από την παράσταση, τις ερωτήσεις, όλες τις ερωτήσεις που σας ταλανίζουν και εξαιτίας των οποίων είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, δικαίως ή αδίκως. Σ’αυτες τισ ερωτησεις οι υποψήφιοι πολιτικοί, όπως και οι εν ενεργεία ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είτε δεν παρέχουν μια σαφή απάντηση είτε δεν αποδίδουν την απαραίτητη σημασία (το λεγόμενο ζήτημα της μετανάστευσης… εκείνο της απορρυθμισμένης χρηματοδότησης… ακόμα και εκείνο του «κανόνα των Βρυξελλών» που υποτίθεται ότι μειώνει τις ιδιαιτερότητες των εθνικών πολιτισμών…).

Θέστε, λοιπόν, τις ερωτήσεις σας για την Ευρώπη γραπτώς ή με βίντεο στον Γάλλο φιλόσοφο Bernard Henri Levy και τρεις ερωτήσεις / βίντεο θα επιλεγούν άπο ΤΑ ΝΕΑ και θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης «Looking for Europe» στο θέατρο Παλλάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από