Η κακοκαιρία Ωκεανίς, όπως την ονόμασαν οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενέσκηψε στη χώρα μας με θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι μάλιστα έφθασαν σε ταχύτητα ακόμη και τα 142 χιλιόμετρα την ώρα, όπως κατέγραψαν οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου. Όπως δείχνει ο χάρτης, οι ριπές ανέμων στην περιοχή της Σαμοθράκης, έφθασαν τα 121 χιλιόμετρα ενω στον Ευβοϊκό Κόλπο, ο σταθμός του Αστεροσκοπείου έπιασε ριπές ανέμων ταχύτητας 142 χιλιομέτρων. Κατά συνέπεια η θάλασσα στο βορειοανατολικό Αιγαίο ήταν τρικυμιώδης με το ύψος των κυμάτων να ξεπερνά τα 7 μέτρα το Σάββατο, όπως καταγράφηκε από αντίστοιχους σταθμούς του Αστεροσκοπείου.

Δραματική ήταν η πτώση του υδραργύρου στη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα στη Θεσαλονίκη, όπως δείχνει ο χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου, έπεσε η θερμοκρασία μέσα σε 24 ώρες ώρες, 11 και πλέον βαθμούς.

Ο χιονιάς που ενέσκυψε με τόσο θυελλώδεις ανέμους, έντυσε στα λευκά και το γήπεδο της Τούμπας, όπου την κυριακή είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη. τα συνεργεία του ΠΑΟΚ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να καθαρίσουν το γήπεδο από το χιόνι, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.