Άγρια δολοφονία με φερόμενους ως δράστες Κύπριους διαπράχθηκε στην Αυστραλία, όπως μεταδίδει η Daily Mail και μάλιστα με ασήμαντη αφορμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com η αστυνομία κατηγορεί τον 56χρονο και τους δύο γιους του, τον 18χρονο Γιάννη και τον 22χρονο Παναγιώτη, ότι εισέβαλαν οπλισμένοι με μεταλλικά ρόπαλα στο σπίτι του 44χρονου Duane Hutchings, πατέρα πέντε παιδιών, στο Oakleigh East για να ανακτήσουν εξοπλισμό DJ. Όμως η προσπάθεια ανάκτησης του εξοπλισμού κατέληξε σε τραγωδία, όταν ο 56χρονος Κύπριος πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον Hutching.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο και παρατίθενται σε τοπικά ΜΜΕ, ο 18χρονος Γιάννης διατηρούσε εταιρεία, η οποία ασχολούνταν με την ενοικίαση εξοπλισμού DJ και δεξιώσεων.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας οι Κύπριοι είχαν δώσει τον εξοπλισμό σε μία «γυναίκα» το Σάββατο, η οποία φαίνεται ότι άρχισε να διαφημίζει σε πλατφόρμα ότι πουλούσε τον εν λόγω εξοπλισμό.

Ένας άντρας που συστήθηκε με το όνομα Steven τότε επικοινώνησε με τη «γυναίκα» για να αγοράσει τον εξοπλισμό. Μετέβη στην οικία της τα ξημερώματα, αναφέροντας ότι ήταν ευχαριστημένος με τον εξοπλισμό και θα ήθελε να τον μεταφέρει στο όχημα του.

Όμως ο λεγόμενος Steven επέστρεψε με μια ομάδα έξι ατόμων, μέσα στους οποίους οι Κύπριοι, και επιτέθηκαν στον Hutching με μεταλλικά ρόπαλα πριν ο 56χρονος πατέρας πατήσει τη σκανδάλη.

Μετά την επίθεση οι τρεις άντρες πήγαν σε αστυνομικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο εξοπλισμός τους είχε κλαπεί και κόστιζε πέρα από 30.000 δολάρια.

Ο 56χρονος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του 44χρονου, ενώ τα δύο παιδιά του και ένας φίλος τους, κατηγορήθηκαν για την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ο θάνατος του 44χρονου δεν ήταν ακαριαίος, αλλά πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο 18χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες επειδή το όπλο του φόνου δεν έχει εντοπιστεί, ενώ δεν έχουν συλλήφθη οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η γυναίκα του Γιάννη Παναγιώτου ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο, ενώ παρούσα ήταν και η μικρή τους κόρη.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στον Τύπο γίνεται για τη χλιδάτη ζωή των δύο αδερφών, που φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.