Νίκη τεράστιας σημασίας στην υπόθεση «παραμονή» πέτυχε η Λαμία μέσα στην Κρήτη με 3-1 επί του ΟΦΗ στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική. Το ματς είχε απίστευτη εξέλιξη, με τους Κρητικούς να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν.

Από την πλευρά της η Λαμία, έκανε ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τρία της τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, με τους Καρμάνο στο 57΄, Τόμας στο 61΄ και Μπερτόλιο στο 74΄. Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ήρθε και η αποβολή του Δεληγιαννίδη στο 81’ για σκληρό μαρκάρισμα.

Στου 24 βαθμούς η Λαμία, στους 17 παρέμεινε ο ΟΦΗ που πλέον βλέπει την παραμονή να απομακρύνεται.

Σπουδαίο ματς και… όμως 0-0

Ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο είδαμε στο Γεντί Κουλέ με το 0-0 μάλλον να είναι… ανεξήγητο πως παρέμεινε ως το φινάλε του 45λεπτου. Ο ΟΦΗ, που έκανε με διαφορά την καλύτερη εμφάνισή του φέτος, είχε σε πολύ καλή μέρα τους Βαζ, Φερνάντεζ (κυρίως) και Ναμπί και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε.

Απέναντι τους οι Κρητικοί βρήκαν μια καλοστημένη μεν Λαμία, που έπαιζε κυρίως αμυντικά, η οποία όμως στο τελευταίο 5λεπτο είχες τρεις μεγάλες φάσεις για να σκοράρει. Κι αυτό χωρίς να έχει απειλήσει σχεδόν καθόλου ως εκείνη το σημείο.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Βαζ

Προηγουμένως όμως ο ΟΦΗ είχε χάσει τα… άχαστα, ειδικά όταν μιλάμε για την ευκαιρία του 39’ όταν ο Βαζ προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό απόψε Μελισσά. Κι αυτό καθώς το πλασέ του ήταν τόσο αδύναμο από τα 5-6 μέτρα που όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε και γύρισε, αν και αυτό φαινόταν αδύνατο.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 20 με το σουτ στο δοκάρι του Ναμπί. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη εικόνα και 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Απέναντι σε μια καλοστημένη Λαμία που όμως δεν απείλησε σχεδόν καθόλου (ένα σουτ του Τσούκαλου μόνο στο 27’) οι Κρητικοί είχαν κάποια ξεσπάσματα κατά τα οποία άγγιξαν το γκολ.

Κορυφαία στιγμή το δοκάρι σε σουτ του Ναμπί στο 20’, αλλά και το τετ α τετ του Φερνάντεζ με τον Μελισσά στο 18’, στο οποίο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε «όχι». Επίσης, οι Κρητικοί, έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 13’ (κεφαλιά Μιχόγεβιτς), αλλά και στο 21` (Ναμπί).

Το τελευταίο 5λεπτο όμως ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 40’ σουτ του Καραμάνου έφυγε λίγο άουτ, στο 41΄ σουτ του Δημούτσου κόντραρε, ενώ οι υπόλοιπες δύο φάσεις ήταν και οι μεγαλύτερες. Στο 43’ σουτ- κεραυνός του Μπερτόλιο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στρέζος, ενώ στο 45’, ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες πλάσαρε λίγο άουτ.

Περισσότερα σε λίγο…