Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με ανατροπές, διαιτητικά «εγκλήματα» και χιτσκοκικό φινάλε, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στην παράταση της Ρεάλ με 94-93 και κατέκτησε το Copa Del Rey μέσα στην Μαδρίτη!

Πρωταγωνιστής για τους Μπλαουγκράνα ήταν ο Αντε Τόμιτς, ο οποίος με ανάποδο λέι απ ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έκανε το 94-93 και χάρισε στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι διαιτητές μάλιστα χρειάστηκε να συμβουλευτούν το instant replay για να δουν εάν η μπάλα είχε χτυπήσει στο ταμπλό, μετά την τάπα του Αντονι Ράντολφ.

Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να «κλέψει» τη νίκη η Ρεάλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πίσω από το κέντρο δεν βρήκε στόχο. Η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό, στη συνέχεια στη στεφάνη και έφυγε έξω. Το παιχνίδι πάντως θα μπορούσε να είχε κριθεί στην κανονική διάρκεια, εάν οι διαιτητές έδιναν το φάουλ στον Σίνγκλετον.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού με το σκορ στο 92-90 έβγαινε στον αιφνιδιασμό και ο Ράντολφ τον χτύπησε στο κεφάλι, με τους διαιτητές όμως να κλείνουν τα μάτια. Μια φάση που προκάλεσε την οργή του Πέσιτς και των παικτών της Μπαρτσελόνα.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ερτέλ με 22 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους είχε ο Βίκτορ Κλαβέρ και άλλους 14 πρόσθεσε ο Άντε Τόμιτς. Από τους ηττημένους ο Σέρχιο Γιουλ είχε 13 πόντους και 3/6 τρίποντα, με τον Καμπάτσο να τελειώνει το ματς με 19 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-35, 60-46, 77-77 (κ.δ.), 93-94