«Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, για τον θάνατο 34χρονου Νιγηριανού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δεν προκύπτει αστυνομική βία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον θάνατο του αλλοδαπού.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει ακόμη γι’ αυτό το θέμα:

«Ο αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας, στις 11:30 της 8ης Φεβρουαρίου 2019.

»Κατά τον χρόνο παραμονής του στον χώρο αναμονής του αστυνομικού τμήματος έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς.

»Άμεσα κλήθηκε και προσήλθε, περίπου στις 12:20, προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

»Αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου».

Σύμφωνα με την αναφορά θανάτου του 34χρονου Νιγηριανού, πέθανε από πνευμονολογικό οίδημα, ωστόσο η οικογένεια αναμένει να βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ωστόσο εγείρονται ερωτήματα ως προς την υπόθεση, καθώς όπως καταγγέλλει η σύζυγος του θύματος, όταν πήγε να ρωτήσει στο ΑΤ Ομονοίας, αναζητώντας τον 34χρονο, της είπαν ότι δεν είχε ακούσει κανείς κάτι.

«Γιατί μου είπαν ψέματα την Παρασκευή, που πήγα; Αφού εκεί τον είχαν», αναρωτιέται η, ακόμα σε κατάσταση σοκ, γυναίκα του, Τζίτζι, η οποία έμεινε μόνη με δυο παιδιά, το ένα έξι μηνών.