Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε παράσταση για ένα ρόλο πετυχαίνοντας μια τεράστια παλικαρίσια νίκη επί της Ένωσης με 4-1. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τους κιτρινόμαυρους και πήραν μια τεράστια νίκη με ανατροπή, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και καλό ποδόσφαιρο πέτυχαν τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν μια τεράστια νίκη για την ομάδα του λιμανιού και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς οι πειραιώτες διέλυσαν την αντίπαλο τους στο δεύτερο 45λεπτο παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κι έχοντας ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μέσος των πειραιωτών πέτυχε δύο γκολ και ήταν μαζί με τον Γκιγιέρμε και τον Τοροσίδη που μπήκε αλλαγή, οι παίκτες που έδωσαν το σύνθημα για την επική αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Μια αντεπίθεση – σφυροκόπημα στην άμυνα της ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους να μην μπορούν να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να βρίσκει γκολ στην πρώτη επίσκεψη της στην περιοχή των ερυθρόλευκων, με την Ένωση να εκμεταλλεύεται τα δύο πολύ μεγάλα λάθη του Βούκοβιτς (στην αρχή της φάσης) και του Σα στην σέντρα του Κλωναρίδη. Ο Πόνσε κατάφερε να σκοράρει καθώς βρέθηκε απέναντι στην εστία με την μπάλα στα πόδια και οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο σκορ στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού και οι αποκρούσεις του Σα

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές με Ντίας και Φορτούνη αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Και στις δύο περιπτώσεις τα τελειώματα των παικτών του Ολυμπιακού κατέληξαν άουτ και μάλιστα από ευνοϊκές θέσεις. Η ΑΕΚ επέλεξε να κλείσει τους διαδρόμους από τα άκρα, πίεσε στον άξονα και έβγαλε δύο καλές κόντρα επιθέσεις, με τον Σα να κάνει δύο πολύ καλές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Πόνσε και του Μάνταλου.

Οι αλλαγές Μαρτίνς και το ξέσπασμα των ερυθρόλευκων

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ κι έψαχνε τρόπο για να αντιδράσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις κινήσεις από τον πάγκο βάζοντας στο ματς Τοροσίδη και Χριστοδουλόπουλο και οι δύο αλλαγές του Πορτογάλου βοήθησαν σημαντικά τους πειραιώτες. Ο Λάζαρος βέβαια στάθηκε πολύ άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του.

Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 50′ με την «βολίδα» του Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μεσοαμυντικός έστειλε με πολύ δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα και το 1-1 ήταν γεγονός. Ήταν η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης του Ολυμπιακού καθώς από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος του ματς στο γήπεδο υπήρχε μια ομάδα. Η συνέχεια ήταν ένα μεγάλο επιθετικό ξέσπασμα των πειραιωτών που διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ.

Σαρωτικός Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 72′ ενώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην κυριαρχία των ερυθρόλευκων στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γκιγιέρμε να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι, έχοντας δίπλα του και τον εξαιρετικό Καμαρά. Ο Τοροσίδης βοήθησε σημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη των ερυθρόλευκων από τα δεξιά και ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή την φορά με τον Χασάν στο 83′. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Ολυμπιακού την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έδιναν διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.