Δεκάδες ασθενείς (ξεπερνούν τους 150) νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω της γρίπης, ενώ ο ο επιθετικός ιός δείχνει να έχει «προτίμηση» σε άτομα ηλικίας κάτω των 65και ιδίως σε νέους και παιδιά

Με το κύμα της γρίπης να έχει αφήσει δεκάδες νεκρούς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΜΕΘ καταλαμβάνονται κατά το  1/3 περίπου από ασθενείς με σοβαρή μορφή γρίπης, που δοκιμάζονται παλεύοντας με τις επιπλοκές. Μαζί με τους ασθενείς δοκιμάζεται και το σύστημα υγείας καθώς διασωληνωμένοι ασθενείς είναι και εκτός ΜΕΘ περιμένοντας σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα.

Ο αυξανόμενος και ήδη μεγάλος αριθμός των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται σε Εντατική αποτελεί έναν αρνητικό δείκτη για την πορεία της επιδημίας, ιδιαίτερα αν υπολογίσουμε ότι για έναν στους τρεις ασθενείς στις ΜΕΘ η έκβαση είναι μοιραία.

Η κυκλοφορία του ιού Α(Η1Ν1), του ιού που κυριαρχεί εφέτος στην Ελλάδα και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, επιβεβαιώνει τους επιστήμονες που μιλούν για έναν επιθετικό ιό που πλήττει κυρίως ανθρώπους ηλικίας κάτω των 65 χρόνων.

Να σημειωθεί ότι κοινό χαρακτηριστικό των ατόμων που έπληξε η εποχική γρίπη είναι ότι δεν είχαν λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι πολλοί έξ αυτών ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία ο εμβολιασμός κρινόταν απαραίτητος.