Η αναβάθμιση της ζωής στις πόλεις περνά μέσα από τη «Νέα Αστική Ατζέντα» και τους Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, τονίστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, παρουσία πλήθους στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των αυτοδιοικητικών υποψηφίων και σχημάτων για τη «Νέα Αστική Ατζέντα», ενόψει των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών, του ερχόμενου Μαΐου, καθώς και του τρόπου που πολιτικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης μπορούν να ενσωματωθούν στα προγράμματά τους, ιδιαίτερα με την εφαρμογή «Κλεισθένη», όπου θα είναι απαραίτητη η μετεκλογική συνεργασία.

Μάλιστα, στη σύνδεση των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ με τη ριζική αναβάθμιση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις, αναφέρθηκαν ο γραμματέας της «Οργάνωση Γη», Πέτρος Κόκκαλης αλλά και η αντιδήμαρχος Βιέννης και στέλεχος των Πράσινων της Αυστρίας, Μαρία Βασιλάκου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αθηναίων, Αμαλία Ζέπου και Λευτέρης Παπαγιαννάκης, καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλη την Ελλάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κάτω από την αιγίδα της οποίας οργανώθηκε η εκδήλωση.