Η Renault F1 Team παρουσίασε την ομάδα της, τα μονοθέσια της με δύο πολλά υποσχόμενους οδηγούς. Συγκεκριμένα και εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε τα πλάνα της να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της σε ένα άκρως ανταγωνιστικό άθλημα.

Να σημειωθεί, ότι, η γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε κάνει αλματώδη πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο οδηγικό ντουέτο της Renault F1 Team που πλέον απαρτίζεται από τους Νίκο Χούλκενμπέργκ και και τον Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, επιβεβαίωσε την συνεχή  δέσμευση της μάρκας στο άθλημα: «Στη Renault, είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες. Η ιστορία μας στην F1 συνεχίζεται αδιάκοπα για 40 χρόνια. Η Formula 1 είναι μια παράσταση, ένα θέαμα, καθαρή ψυχαγωγία, αλλά είναι επίσης και το ανώτερο επίπεδο εμπλοκής με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πάθος για τη Formula 1 είναι στην ουσία μια μετουσίωση του αγωνιστικού πνεύματος, της αποφασιστικότητας, της προθυμίας αλλά, παράλληλα, και της προόδου που επιτυγχάνεται εξαιτίας της συνεχούς καινοτομίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για το άθλημα.

Συνεχίζοντας τη δήλωση του, ο πρόεδρος της γαλλικής αγωνιστική ομάδας συμπλήρωσε ότι: « Η εμπλοκή της στην F1 είναι εξαιρετικής σημασίας για τη Renault, αφού αποτελεί ένα εργαστήριο στο οποίο εξελίσσονται τεχνολογίες για τα μελλοντικά καθημερινά μας αυτοκίνητα, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με το νέο μας κινητήρα Renault E-Tech 19. Είναι πράγματι μια πολύ καλή συγκυρία να είσαι τώρα ενεργό κομμάτι της Formula 1».

https://www.youtube.com/watch?v=NV8C2k-yBkg