Τα όσα έγιναν την Παρασκευή στη Βουλή, με την δημόσια επισημοποίηση του διαζυγίου Τσίπρα – Καμμένου δεν εκπλήσσουν κανέναν, αν και ο ευτελισμός του πολιτικού συστήματος θα έπρεπε να ανησυχεί τους πάντες. Ενας πρωθυπουργός και ο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες συνέταιρός του, το δεκανίκι που χρειαζόταν για να κυβερνά επί τέσσερα χρόνια, σφάχτηκαν με το… βαμβάκι. Με ποιήματα και υπονοούμενα, με αιχμές και πικρίες, με συστάσεις και φανερούς εκβιασμούς. Όπως ταιριάζει με λίγα λόγια στα «εκρηκτικά» ζευγάρια που χωρίζουν και ο καθένας θέλει να κερδίσει τα παιδιά, την περιουσία και μια καλή διατροφή.

Όταν το ζευγάρι είναι μάλιστα αδίστακτο και κοιτάζει μόνο το προσωπικό του συμφέρον τότε απλά αυτό που συμβαίνει μοιάζει με τον… πόλεμο των Ρόουζ. Τη γνωστή αμερικανική ταινία όπου η αγάπη γίνεται μίσος και τελικά οδηγεί στο θάνατο.

Για γέλια ή για κλάματα μόλις πριν από λίγους μήνες

Ο «μπούλης της Δεξιάς», ο «έντιμος πατριώτης Πάνος», ο «εξαιρετικός υπουργός Αμυνας», ο πολιτικός από διαφορετικό χώρο που επέλεξε «τη συνεργασία, την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία δύο τόσο διαφορετικών πολιτικών χώρων, με τόσο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, ιστορικές διαδρομές και παραδόσεις θα την τιμώ και θα την σέβομαι πάντοτε».

Από τους ύμνους στον ψυχίατρο

Αυτούς τους ύμνους έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι χθες που επί της ουσίας συμβούλευσε τον Καμμένο… να πάει σε ψυχίατρο και τον χτύπησε εκεί που πονάει. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να βρει άλλους τόπους κι άλλες θάλασσες, ότι δεν πρόκειται να τον δεχθεί κανένας πολιτικός χώρος.

Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ψυχρός εκτελεστής και «σκότωσε» αυτόν που μέχρι πρότινος ήταν αγκαλιά. «Σε απέτρεψα από τον να με ανατρέψεις» του είπε για να επιβεβαιώσει ότι ο Πάνος Καμμένος έπαιζε απλά το ρόλο του «χρήσιμου» που κάποια στιγμή θα τον πέταγε σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Ο ένας προσέφερε στον άλλον αυτό που ήθελε επί τέσσερα χρόνια. Ο Τσίπρας έδωσε στον Καμμένο την καρέκλα της εξουσίας και το κόκκινο χαλί του Πενταγώνου που επιθυμούσε όσο τίποτε. Ο Καμμένος έδωσε στον Τσίπρα τη δυνατότητα να κυβερνήσει επί τέσσερα χρόνια ψηφίζοντας τα πάντα και υπογράφοντας κάθε τι σκληρό, ανάλγητο και απίθανο του έφερναν.

Ο Πάνος έμεινε μόνος…

Ο πρώην υπουργό Αμυνας φέρει ακέραια την ευθύνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για το χειρότερο μνημόνιο που υπογράφτηκε ποτέ, για τη διάλυση της μεσαίας τάξης, για την εξολόθρευση των νοικοκυριών. Για την καρέκλα του υπουργείου υπέγραψε πολύ χειρότερα εκείνα που δεν ψήφισε όταν ήταν στη ΝΔ και την εγκατέλειψε. Ας μην κλαίγεται τώρα ο Πάνος Καμμένος γιατί κάποιοι βουλευτές του τον πούλησαν για τον Τσίπρα.

Υπεύθυνος για τις πράξεις του

Ο πρόεδρος του… πρώην κόμματος των ΑΝΕΛ πλήρωσε το τίμημα για το γεγονός ότι αποδέχθηκε να στηρίζει την κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια. Ακόμη κι αν κάνει τον ανήξερο για το Μακεδονικό γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι ο Τσίπρας θα ανοίξει το θέμα. Τον βοήθησε να το κάνει, αποδέχθηκε τις διαπραγματεύσεις του Κοτζιά, δεν έριξε την κυβέρνηση τον Ιούνιο στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, άφησε το Μέγαρο Μαξίμου να μεθοδεύσει τις πλαστές πλειοψηφίες και τις κυβερνήσεις – κουρελού.

Ο Τσίπρας έκανε απλά τη δουλειά που ξέρει να κάνει. Να θυσιάζει τους πάντες, να πετά στο πηγάδι όσους του στέκονται εμπόδιο, να κρατά το κόμμα του στην εξουσία ακόμη κι αν χρησιμοποιεί μακιαβελικές μεθόδους με τις οποίες η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση.

Ο Καμμένος πλήρωσε τη βουλιμία του για την εξουσία και πλέον κανείς δεν τον πιστεύει όταν παίρνει το ρόλο της «Μάρθας Βούρτση» της πολιτικής. Το κλάμα του αποχωρισμού από τον «καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης», όπως έλεγε, είναι μέρος του παιχνιδιού επιβίωσης που παίζει.

Αν του έμεινε μια τελευταία ελπίδα να επιβιώσει αυτή δεν είναι άλλη από το να πολεμήσει τον Τσίπρα με κάθε μέσο. Γι’ αυτό… ας κόψουμε εισιτήρια, τώρα ξεκινά το σόου. Ο «πληγωμένος» Πάνος, που έμαθε να γράφει τον μικρό Αλέξη με το δεξί, έφαγε τη σφαλιάρα ακριβώς με το εκπαιδευμένο δεξί χέρι του Τσίπρα. Τώρα για να τον πληρώσει με το ίδιο τίμημα θα τον εκβιάσει με όσα γνωρίζει, και το ίδιο θα κάνει και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Το σόου συνεχίζεται και θα έχει πλάκα

Γι’ αυτό λέμε ότι τώρα ότι… The Show Must Go On. Και θα συνεχιστεί με τους όρους δύο αδίστακτων πολιτικών που ο ένας θα εκβιάζει τον άλλον. Ο Καμμένος ήδη πέταξε τις πρώτες μπαλιές στο γήπεδο της Κουμουνδούρου, για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση και ειδικά από τον Νίκο Παππά. Και δεν θα σταματήσει, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Το ποιόν του πολιτικού ανδρός Καμμένου είναι τέτοιο που σίγουρα θα έχει κρυμμένους άσους στο μανίκι του. Και μιας και ο Τσίπρας τον πούλησε με τον πιο σκληρό τρόπο, διαλύοντάς του το κόμμα και παίρνοντάς του αυτό που ήθελε όσο τίποτε στη ζωή του (την εξουσία) θα τον πληρώσει πολύ ακριβά.

Ισως με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή να κάνει τον Τσίπρα να χάσει πανηγυρικά στις επόμενες εκλογές.

Οι βρομιές των αλληλεκβιαζόμενων πρώην φίλων και συνέταιρων της εξουσίας θα μας κάνουν να χαρούμε την παράσταση που έρχεται προσεχώς.