«Φρένο» στις εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας έβαλε η χθεσινοβραδινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Έπειτα από συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, καταψηφίστηκε η διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης στην πλατεία, γεγονός που σημαίνει ότι το πάρκινγκ θα εξακολουθεί να υφίσταται.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης για τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που θα λείψουν και εξυπηρετούν πολίτες και εργαζόμενους σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Εκφράστηκαν απορίες για την κανονιστική πράξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ μεταξύ των προτάσεων ήταν η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο θέμα και άσκησε κριτική σε πρώην στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως εκφράζουν αντιρρήσεις για «αντιπολιτευτικούς λόγους».

«Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι δεν συμφέρει να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας. Τεχνικά όλα γίνονται, όμως πόσο κοστίζει είναι το θέμα. Και επιπλέον οι πρώην συνάδελφοι στην «Πρωτοβουλία» το κάνουν για αντιπολιτευτικούς λόγους και είναι κατανοητό. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το λιμάνι για 500 αυτοκίνητα απέναντι από τα δικαστήρια, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα για το πάρκινγκ και έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Μυστακίδη», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, τη διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Ελευθερίας καταψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Εντάξει», «Γειτονιές σε Δράση», «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Ελληνική Αυγή» και οι ανεξάρτητοι Ζέρβας, Ράπτης, Κυριζίδης, Κουράκης, Αβραμίδου και Αβαρλής.

Λευκό ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζιούτζια, Αβραμόπουλος, Τελίδης και Αρβανίτης. Υπέρ της διοικητικής αποβολής της εταιρείας από το πάρκινγκ ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και από τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».