«Επειδή άκουσα τελευταία πολλές φορές τη λέξη «προδοσία», «ξεπούλημα», ας θυμίσω και εγώ τις λέξεις «υποκρισία», «στρουθοκαμηλισμός»», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια για την κύρωση του «Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

«Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί και τις ευθύνες του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη Συμφωνία στο μικροκομματικό παιχνίδι για να διεμβολίσει τη ΝΔ, και η ΝΔ που επανήλθε στο άγονο «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», απομακρυνόμενη από εκεί που άφησε το θέμα, το 2008, με τη σύνθετη ονομασία erga omnes», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόσθεσε:

«Η σκληρή δεξιά κέρδισε κατά κράτος τη φιλελεύθερη συνιστώσα της ΝΔ. Αντίστοιχα, στο ΚΙΝΑΛ, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ επικράτησε κατά κράτος του εκσυγχρονιστικού που, με λίγες εξαιρέσεις, σώπασε, στο όνομα της ενότητας. Το Ποτάμι πλήρωσε τη συνέπεια και την τόλμη του, με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Δεν έκανε μια βολική μεταβολή από τις θέσεις του όταν ήρθε η ώρα του διά ταύτα».

«Ήμασταν πρόθυμοι όχι να στηρίξουμε την κυβέρνηση, όπως έλεγαν ανοήτως οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που καταψήφισαν την κυβέρνηση, αλλά πρόθυμοι να βάλουμε το εθνικά επωφελές πάνω από το κομματικό όφελος», τόνισε ο κ. Μαυρωτάς.