Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα το 1821 διοργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με την στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ενήλικες και αντικείμενό του είναι η συγγραφή πρωτότυπου διηγήματος, έκτασης έως 821 λέξεων, στην ελληνική γλώσσα, στο οποίο θα πρέπει απαραίτητα να γίνει χρήση της φράσης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν». Τα διηγήματα θα υποβληθούν μέσω e-mail στο diagonismos@nhmuseum.gr ενώ η κριτική επιτροπή, αφού τα αξιολογήσει θα επιλέξει έως και σαράντα διηγήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε ειδική συλλογική έντυπη έκδοση της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρεία της Ελλάδος (IEEE). Στους συγγραφείς των έξι καλύτερων διηγημάτων θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση και θα προσφερθούν συλλεκτικές εκδόσεις της ΙΕΕΕ κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο το φθινόπωρο του 2019.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «1821: Απηχήσεις στο σήμερα» που οργανώνει το μουσείο με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες όπως και οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.nhmuseum.gr .