Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη Συμφωνία Brexit αν η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει η Βρετανία να αποχωρήσει από το μπλοκ με μια συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα σήμερα, πολυάριθμοι Ευρωπαίοι ηγέτες απέκλεισαν την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις Μέι για αλλαγές στο ακανθώδες ζήτημα του backstop (πολιτική ασφαλείας για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία).

Παράταση ζήτησαν οι Εργατικοί

Την καθυστέρηση του Brexit ζήτησε το κόμμα των Εργατικών, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να περάσει την συμφωνία της πριν την ημερομηνία αποχώρησης, ούτε να λάβει τις παραχωρήσεις που ζητά από την ΕΕ.

Η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική του κόμματος των Εργατικών, Έμιλι Θόρνμπερι, μιλώντας αντί του επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, στην ώρα των Ερωτήσεων στην Πρωθυπουργό, στην Βουλή, υποστήριξε ότι το πιο λογικό που μπορεί να γίνει σε αυτό το στάδιο είναι η προσωρινή παράταση του 'Αρθρου 50, εάν φέρουν αποτελέσματα οι διαπραγματεύσεις, και εάν όχι, η δρομολόγηση ενός διαφορετικού σχεδίου.

Εκτίμησε ότι οι νέες συνομιλίες που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες η Τ. Μέι, δεν αναμένεται να φέρουν κάποιο νέο αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχει η ένδειξη ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να ξανανοίξει τη συζήτηση για την συμφωνία αποχώρησης και η Βρετανία από την πλευρά της αρνείται να εγκαταλείψει τα όρια που έχει θέσει.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 5, η βουλευτής των Εργατικών, Λίζα Νάντι, υποστήριξε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα μπορούσε να κερδίσει την υποστήριξη μέχρι και 60 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ανανεωμένη συμφωνία για την αποχώρηση, εάν η ίδια εγκατέλειπε κάποιες θέσεις της.

Όπως υποστήριξε, οι Εργατικοί βουλευτές θέλουν διαβεβαιώσεις για την μελλοντική εμπορική σχέση με την ΕΕ. Αν η Τ.Μέι καταφέρει να δώσει αυτές τις διαβεβαιώσεις και σταματήσει την «αέναη συζήτηση» με το κόμμα της και αρχίζει να προσεγγίζει το υπόλοιπο κοινοβούλιο, τότε θα μπορούσε να έχει γύρω στους 40-60 βουλευτές των Εργατικών που είναι «έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να πουν ότι πρέπει να συμφωνήσουμε, διαφορετικά θα φύγουμε χωρίς συμφωνία».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από