Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να επικρατήσει της Άρσεναλ με 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Λίβερπουλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ, οι «πολίτες» κατάφεραν να πλησιάσουν στο -3 από την κορυφή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, σε δηλώσεις του, μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ομάδα του να κερδίσει και φέτος την κούπα, ενώ τόνισε πως διεκδικητές φέτος δεν είναι μόνο οι προφανείς.

«Τρεις – τέσσερις μέρες νωρίτερα ήμασταν τελειωμένοι, η Λίβερπουλ ήταν πρωταθλήτρια. Ωστόσο, αν κερδίσουμε αύριο θα είμαστε πρώτοι. Στόχος μας να μείνουμε ήρεμοι, θα υπάρξουν εκπλήξεις και θα είναι δύσκολο για τις ομάδες να κερδίσουν κάθε ματς που απομένει. Αυτό που μου ανησυχεί περισσότερο είναι να μην ξεχνάμε ποτέ ποιοι είμαστε ως ομάδα, κάνοντας αυτό που πρέπει να κάνουμε» ανέφερε αρχικά ο Καταλανός.

Στη συνέχεια τόνισε πως οι υποψήφιοι διεκδικητές για το φετινό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο δυο: «Ποτέ δεν είπα πως η Τότεναμ είναι εκτός. Η Τσέλσι είναι καλή και η Γιουνάιτεντ έχει κάνει ένα μεγάλο σερί. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά… Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις μέχρι το τέλος».