Στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν τάσεις διάλυσης, «οι οποίες θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα», προέβλεψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. «Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη βάση του κόμματος, με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η πρόσδεση στο νεοφιλελεύθερο άρμα του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική για την κεντροαριστερά. Γι’ αυτό βλέπουμε και τάσεις διάλυσης της συγκεκριμένης παράταξης, οι οποίες θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7»..

Κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό περί «τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή», ο υπουργός σημείωσε ότι «ο καθένας κρίνεται για το ύφος του και το λεξιλόγιό του».

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είπε ότι «αυτά τα οποία συζητούνται τις τελευταίες ημέρες, οι δήθεν απόρρητες πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου και τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να υιοθετήσει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πόρισμα από την επιτροπή και είναι λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, τους οποίους εμπιστευτήκαμε, να προβαίνουν σε διαρροές και φήμες που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν».

Ανέφερε ότι, όπως έχει συμφωνηθεί με τα κόμματα, η επιτροπή θα καταλήξει στο πόρισμά της βάσει του οποίου το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο στη συνέχεια θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και θα πάει στη Βουλή για να ακολουθηθεί η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ σχετικά με τις εκλογές, διαβεβαίωσε ότι «ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν οι εκλογές, θα είμαστε καθόλα έτοιμοι να διεκπεραιώσουμε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα».

Αναφερόμενος, δε, στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «από τη μία προβλέπει ότι θα υπάρξει χάος με την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων και από την άλλη μας κατηγόρησε στη Βουλή γιατί προμηθευόμαστε εγκαίρως εκλογικό υλικό. Ας αποφασίσουν όμως τι από τα δύο συμβαίνει».

Τέλος, για το διαγωνισμό 3Κ/2018 για 8.166 θέσεις στους ΟΤΑ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι αναμένει επιτέλους από το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει τη διαδικασία, αναγνώρισε ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία και τόνισε την ανάγκη «να ολοκληρωθεί άμεσα για να τελειώσει η ομηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν κάνει αίτηση για αυτές τις θέσεις, αλλά και για να πάρουν οξυγόνο οι δήμοι σε όλη τη χώρα».