temp 20 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
ΤΟ ΟΑΚΑ έδειξε πως όλα θα κριθούν στην Τούμπα
Ποδόσφαιρο

ΤΟ ΟΑΚΑ έδειξε πως όλα θα κριθούν στην Τούμπα

ούπα στο ΟΑΚΑ και… μοιρασιά που στέλνει όλα τα βλέμματα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της επόμενης Κυριακής. Προηγήθηκε ο Δικέφαλος του Βορρά απο το 10΄(Μαουρίσιο) αλλά έμεινε και από το 32΄με 10 (αποβολή Ζαμπά). Ανούσια η ΑΕΚ, έσωσε την παρτίδα με τον Πόνσε (74΄).

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ματς της αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν το αήττητο και μνα φεύγουν από την Αθήνα με ένα αποτέλεσμα που τους κρατά σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο. Αυτό το 1-1 του Σταδίου που διαμορφώθηκε με τα γκολ του Μαουρίτσιο και του Πόνσε, αφήνει περισσότερο ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ. Που άντεξε στην πίεση της Ένωσης, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 32’, λόγω της αποβολής του Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη.

Η ΑΕΚ από την άλλη άργησε να γίνει ουσιαστική, μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί στον βαθμό που θα μπορούσε το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ φωνάζει πάντως και δικαίως, για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο χέρι του Σάκχοφ στο 20’. Φάση που θα επέφερε και την δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ.

Γκολ και αποβολή

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έκανε κάποια έκπληξη αναφορικά με το σχήμα που παρέταξε στο ντέρμπι, διατηρώντας το 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία αλλά και τα πρόσωπα που επιλέγει το τελευταίο διάστημα στην ενδεκάδα. Κάτι αντίστοιχο έπραξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που «φόρτωσε» τις πτέρυγες με το 4-2-3-1 που κατέβασε τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε πολύ νωρίς, με τον Λιβάγια να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 5’ και το Πασχαλάκη να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και να αποκρούει! Στη συνέχεια της φάσης και μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Πόνσε θα πιάσει μια κεφαλιά από κοντινή απόσταση, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει με φόρα στο ματς όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επαναφέρει γρήγορα το παιχνίδι στην ισορροπία και μάλιστα, στο 11’, να πάρει και το προβάδισμα! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βαρέλα θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά και ο ανενόχλητος Μαουρίτσιο, με μια δεύτερη μέσα από την μικρή περιοχή, θα κάνει το 0-1, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε λίγο χρόνο να συνέλθει από το γκολ του ΠΑΟΚ και στο 20’ θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή του Πασχαλάκη. Μετά από μια σέντρα των Κιτρινόμαυρων ο Άλεφ θα σηκωθεί για την κεφαλιά μαζί με τον Σάκχοφ, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να απομακρύνει την μπάλα με το χέρι! Φάση ωστόσο που δεν είδε ο Δανός ρέφερι, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί και κλείνοντας τα μάτια, σε ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι.

Στο 32’ και με την ΑΕΚ να έχει βρει και πάλι τον ρυθμό της, οι ισορροπίες του ματς θα διαταραχθούν εκ νέου. Ο Ζαμπά θα αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα και θα αποβληθεί, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες! Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγειρε προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, να πιέζει, αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει ουσιαστική ευκαιρία. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με αυτό το 0-1 να παραμένει και τον ΠΑΟΚ να κρατά το προβάδισμα που πήρε από τη φάση του 11’.

4-4-2 και φουλ επίθεση από Ουζουνίδη

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ουζουνίδης έκανε και την πρώτη του κίνηση στο παιχνίδι. Ο Έλληνας τεχνικός απέσυρε τον Μπακάκη, έριξε στο ματς τον Κρίστιτσιτς και η διάταξη της ΑΕΚ μετατράπηκε σε 4-4-2, με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Με την Ένωση να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα το παιχνίδι ήταν όπως γίνεται αντιληπτό στο ένα μισό του γηπέδου.

Ωστόσο, οι τρόποι ανάπτυξης των Κιτρινόμαυρων ήταν μάλλον ανορθόδοξοι. Αυτά όμως μέχρι το 74’, όταν ο συνήθης ύποπτος Εζέκιελ Πόνσε ήταν και πάλι εκεί για να κάνει τη δουλειά! Μετά από μια εξαιρετική σέντρα ακριβείας του Λιβάγια ο Αργεντινός φορ θα σηκωθεί στην καρδιά της περιοχής και με μια καρφωτή κεφαλιά, θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια κάνοντας το 1-1!

Το γκολ αυτό άλλαξε το μομέντουμ του ματς που γύρισε ξεκάθαρα υπέρ της Ένωσης. Ο Ουζουνίδης είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο και τους Μπογέ, Κλωναρίδη, αντί των Άλεφ, Μπακασέτα με την ΑΕΚ να τα παίζει πλέον όλα για όλα. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο αμύνθηκε σωστά, με τον Λουτσέσκου να προσαρμόζει τα πλάνα του στις συνθήκες του ματς και τους Θεσσαλονικείς να κρατούν μέχρι τέλους τον βαθμό.

AΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46’ Κρίστισιτς), Γκάλο, Μπακασέτας (87’ Κλωναρίδης), Αλεφ (60’ Μπογέ), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (64’ Μίσιτς), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (59’ Λημνιός), Ελ Καντουρί (84’ Πέλκας), Ακπομ.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων