Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να μελετήσει το μήνυμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουϊαδό προς την Ρωσία μόλις το λάβει, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ

«Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια μηνύματα. Εάν έρθει τέτοιο μήνυμα και όταν θα έρθει, θα το μελετήσουμε» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ , όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει ο Γκουαϊδό, στις οποίες έλεγε ότι έστειλε μηνύματα προς την Κίνα και την Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που αλλάξει η εξουσία, το Καράκας θα αντιμετωπίσει «με υπευθυνότητα» τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ο Γκουαϊδό υπογράμμισε μάλιστα ότι η αλλαγή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα θα είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που είναι οι δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Γκουαϊδό είναι πρόεδρος της βουλής. «Για μας δεν είναι αρχηγός του κράτους, δεν τον αναγνωρίζουμε με την ιδιότητα αυτή. Αρχηγός του κράτους είναι ο κύριος Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου είναι ο εταίρος μας στην Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία προσβλέπει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με το Καράκας ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αυτή. « Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ελπίζουμε και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Γενικά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου , οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα είναι εσωτερική της υπόθεση , το κύριο είναι να προστατευθεί η χώρα από τις επεμβάσεις τρίτων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.