O γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κόρι Μπούκερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2020, άλλο ένα στέλεχος των Δημοκρατικών που ρίχνεται στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, με στόχο να αποτρέψει μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Χαρισματικός και προοδευτικός, ο 49χρονος μαύρος γερουσιαστής δημοσίευσε ένα βίντεο με μουσική, διάρκειας λίγο παραπάνω από 2 λεπτά, όπου εμφανίζεται ο ίδιος στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου εκλέγεται, και απευθύνει έκκληση στους Αμερικανούς για ενότητα.

«Η ιστορία του έθνους μας καθορίζεται από τη συλλογική δράση, από τις συνυφασμένες μεταξύ τους μοίρες των σκλάβων και των υπέρμαχων της κατάργησης της δουλείας, εκείνων που γεννήθηκαν εδώ και εκείνων που επέλεξαν την Αμερική ως πατρίδα τους» αναφέρει.

Για να υπογραμμίσει τη σημασία αυτής της «συλλογικής» δράσης, ο Μπούκερ επισημαίνει, κατά τη διάρκεια του βίντεο, τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει η οικογένειά του για να βρει στέγη, λόγω του χρώματος του δέρματός τους, προτού μια ομάδα λευκών δικηγόρων κινητοποιηθεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

«Άλλαξαν την πορεία ολόκληρης της ζωής μου. Διότι στην Αμερική, το θάρρος είναι μεταδοτικό» λέει ο Δημοκρατικός πολιτικός.

Αν και δεν τον κατονομάζει, ασκεί κριτική στον πρόεδρο Τραμπ.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα όπου κανείς δεν θα είναι ξεχασμένος, κανείς δεν θα μένει πίσω (…) θα κοιτάμε τα πρόσωπα των ηγετών μας στην τηλεόραση και θα νιώθουμε υπερηφάνεια, όχι ντροπή» τονίζει.

«Μαζί, θα υψώσουμε το ανάστημά μας». «Είμαι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ» καταλήγει.

Ο Κόρι Μπούκερ είναι ο τελευταίος κατά σειρά Δημοκρατικός και ο τέταρτος κατά σειρά γερουσιαστής που ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο 49χρονος γερουσιαστής κέρδισε δημόσια προβολή στη μάχη για την υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο. Ως μέλος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας υπήρξε σκληρός επικριτής του συντηρητικού δικαστή.