Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο  ηθοποιός Jussie Smollett τo βράδυ της Τρίτης, όταν δύο λευκοί άντρες άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, του πέρασαν θηλιά στο λαιμό και τον περιλούσανε με χλωρίνη αποκαλώντας τον «αδερφή» και «αράπη».

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στο παγωμένο από τις πολικές θερμοκρασίες Σικάγο, προκαλώντας σάλο και έντονες αντιδράσεις στα social media.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άγριας επίθεσης, οι δράστες της επίθεσης αποκαλούσαν τον ηθοποιό, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά την γκέι ταυτότητα του – «αδερφή» και «αράπη» ενώ, σύμφωνα με το θύμα κάποιος από τους δύο του φώναξε «Εδώ είναι χώρα του M.A.G.A.» από τα αρχικά του κεντρικού προεκλογικού σλόγκαν του Trump «Make America Great Again».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά την μαρτυρία του 35χρονου ηθοποιού από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται καταλήγει ως εξής: «Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, χειριζόμαστε την υπόθεση ως έγκλημα μίσους».

Στο πλαίσιο της δισκογραφικής του καριέρας, ο Jussie Smollett είχε κυκλοφορήσει πέρσι την R&B μπαλάντα «F.U.W» [Fucked Up World], και το βίντεο του τραγουδιού – με θέμα τις αδικίες εις βάρος των μειονοτήτων πάσης φύσεως που έγινε viral, κάνοντάς τον συγχρόνως επίλεκτο στόχο λευκών εθνικιστών και νεοναζί.