Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τους συντηρητικούς βουλευτές της σε αίθουσα της Βουλής, φέρεται να τους προέτρεψε να υποστηρίξουν την τροπολογία, στην οποία προβλέπεται χρονικός περιορισμός ή αντικατάσταση του backstop με εναλλακτική ρύθμιση.

Σύμφωνα με μέλη του κόμματός της, με τον τρόπο αυτό η βρετανίδα πρωθυπουργός θέλει να δείξει στις Βρυξέλλες ότι το backstop δεν είναι επιθυμητό από το κοινοβούλιο ως κομμάτι της συμφωνίας του διαζυγίου με την ΕΕ.

Επίσης, οι συντηρητικοί βουλευτές, Αντριου Μόρισον και Τζον Μπάρον, που επίσης έχουν καταθέσει τροπολογίες κατά του backstop, επιβεβαίωσαν ότι θα αποσύρουν τις δικές τους προτάσεις, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να επιλεγεί προς συζήτηση η πρόταση του Γκ. Μπράντι, από τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέρκοου.

Αν και η συγκεκριμένη τροπολογία έχει την υποστήριξη μέρους των Τόρις, δεν είναι αποδεκτή από τους περισσότερο σκληροπυρηνικούς του Brexit.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση της Τ.Μέι με τους βουλευτές του κόμματός της, η ομάδα ERG (European Research Group) με επικεφαλής τον Τζέικομπ Ρις Μογκ πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση, στην οποία έγινε γνωστό ότι τα μέλη της δεν πρόκειται να τη στηρίξουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από