Πέντε βασικά χαρακτηριστικά, πέντε ατού,του μέχρι πρότινος αρχηγού ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να επιλεγεί για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Το1ο: τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πεδίο της στρατιωτικής διπλωματίας χάρη στην πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος που διοργάνωνε η Πολεμική Αεροπορία αλλά και στο διεθνές συνέδριο αεροπορικής ισχύος.

Μάλιστα αυτές οι διοργανώσεις τον έχουν βοηθήσει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους πρέσβεις ξένων χωρών και ιδιαίτερα με αυτούς των ΗΠΑ ( Πάιατ) και της Μεγάλης Βρετανίας. Τέτοια τριβή στις διεθνείς επαφές και σχέσεις είναι κάτι απολύτως απαραίτητο για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2ο: Ως αρχηγός ΓΕΑ ο Χρήστος Χριστοδούλου διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και το Μαξίμου, πράγμα το οποίο μέτρησε προκειμένου τελικως να επιλεγεί από το κυσεα για το τιμόνι του ΓΕΕΘΑ. Πολύ καλές σχέσεις διατηρεί και με τον σημερινό υπουργό Άμυνας ευάγγελο Αποστολάκη. Είχαν καλή συνεργασία στο διάστημα που ήταν ο ένας αρχηγός ΓΕΑ και ο άλλος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Όπως προεξοφλείται λοιπόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης επέλεξε έναν ανώτατο στρατιωτικό με τον οποίο θα μπορεί και τώρα να συνεργάζεται καλά.

Το 3ο: Θεωρείται χαμηλών τόνων αλλά ταυτόχρονα είναι και "σούπερ"επιχειρησιακός καθώς έχει στο ενεργητικό του 4.400 ώρες πτήσης με μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπλάνα ενώ έχει διατελέσει και διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από το 2015 έως το 2017.

Το 4ο: Ο Χρήστος Χριστοδούλου γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, καθώς τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναλάβει το έργο της αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Το 5ο: Εχει εμπειρία και από μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα αφού χειρίστηκε το θέμα της αναβάθμισης των F-16.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από