Το εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0) σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα στην «Rod Laver Arena» και έτσι μπήκε τέλος στην ξέφρενη πορεία του 20χρονου τενίστα στο Australian Open.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η εκπληκτική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό όπεν. Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έφτασε στην τετράδα ενός γκραν σλαμ, ηττήθηκε με 3-0 από έναν μεγάλο άσο και σαφώς ανώτερο στο παιχνίδι, τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπανός άσος, κάτοχος 17 τίτλων γκραν σλαμ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του και προκρίθηκε στον τελικό.

Στο πρώτο σετ του ημιτελικού, ο Ναδάλ έσπασε δύο φορές το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά και το πήρε με 6-2. Στο δεύτερο σετ έσπασε μια φορά το σερβίς του Έλληνα τενίστα και το πήρε με 6-4 κι στο τρίτο σετ ήταν σαρωτικός και το πήρε με 6-0.

Πλέον ο Ναδάλ θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό την Παρασκευή, ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Τα highlights του δεύτερου σετ

Τα highlights του πρώτου σετ:

Πως έφτασε ως εδώ ο Στέφανος

Ο μόλις 20 ετών και 6 μηνών Έλληνας αθλητής ζει εδώ και ένα χρόνο την μια «ιστορική» στιγμή μετά την άλλη και μάλιστα σε ένα άθλημα παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπου η Ελλάδα δεν είχε είχε περιπτώσεις αθλητών που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο και έφτασαν τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Η χώρα μας δεν έχει παράδοση κι ας πήρε κάποτε μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896! Η μοναδική περίπτωση που είχαμε ελληνική παρουσία σε τέτοιο επίπεδο, ήταν η Λένα Δανιηλίδου, η οποία έφτασε έως το Νο 14 και είχε κατακτήσει πέντε τίτλους.

Πριν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ήδη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης που βρέθηκε ποτέ Έλληνας τενίστας (την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο 12, ίσως και πιο ψηλά), κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς σε επαγγελματικά τουρνουά, να κατακτήσει τρόπαιο σε μια ΑΤΡ διοργάνωση (Στοκχόλμη) και κυρίως σε αυτή την τόσο σύντομη διαδρομή, κατάφερε ήδη να έχει νικήσει τους δύο από τους τρεις του «big-3» του παγκόσμιου τένις. Τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορόντο και τον Ρότζερ Φέντερερ τώρα στην Μελβούρνη.