Ο Ολυμπιακός «σφράγισε» με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, καθώς οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 3-1 την Ξάνθη και προκρίθηκαν στην οκτάδα της διοργάνωσης. Η ομάδα του λιμανιού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι υπήρχαν μεγάλα διαστήματα στο παιχνίδι που οι πειραιώτες «έκρυψαν» την μπάλα, με ηγέτες τους Νάτχο, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Φορτούνη.

Τετράδα – φωτιά για τον Ολυμπιακό

Οι τέσσερις παίκτες που προαναφέραμε έκαναν την διαφορά για τον Ολυμπιακό και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Ξάνθης, με τον Ποντένσε μάλιστα να πετυχαίνει δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πως ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν την πρόκριση.

Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός βρήκε δημιουργία από τον άξονα με τους εξαιρετικούς Νάτχο, Γκιγιέρμε και Φορτούνη αλλά και από τα δύο άκρα με τον Ποντένσε και τον Τοροσίδη από την μία πλευρά και τον Μασούρα από την άλλη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο με τον Μασούρα να είναι μέσα στις δύο φάσεις, χωρίς όμως να σκοράρει.

Μαγική πάσα του Νάτχο

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ 29’ με τον Νάτχο να ακινητοποιεί την άμυνα της Ξάνθης με εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ποντένσε και ο Πορτογάλος πλάσαρε εύστοχα για να δώσει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους. Ήταν ένα γκολ που δικαιούταν ο Ολυμπιακός βάσει των ευκαιριών που είχαν δημιουργήσει οι πειραιώτες. Και θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι πειραιώτες είχαν δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Έκρυψαν την μπάλα

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος πιέζοντας την άμυνα της Ξάνθης, δημιουργώντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 52’ μάλιστα Φορτούνης και Χασάν «έκρυψαν» την μπάλα με τον Έλληνα μέσο να έχει ωραία συνεργασία με τον Αιγύπτιο σέντερ φορ και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς. Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Χασάν αλλά πίεσε την άμυνα της Ξάνθης ψάχνοντας και τρίτο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σκοράρουν και τρίτη φορά, με τον Ποντένσε να βρίσκει ξανά δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 61’ στο 3-0. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και το έδειχνε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο.

Ντεμπούτο Σολδάνο

Ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να σημειωθούν είναι το ντεμπούτο του Φράνκο Σολδάνο με τα ερυθρόλευκα και ο Αργεντίνος σέντερ φορ είχε μάλιστα μια καλή ευκαιρία στο 84’ αλλά σούταρε άουτ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Μπουχαλάκης ενώ ο Μαρτίνς είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές των πειραιωτών. Η Ξάνθη κατάφερε να μειώσει στο 75’ με πέναλτι που έδωσε ο Τζοβάρας. Μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή καθώς ο Τσιμίκας έχει γυρισμένη την πλάτη του όταν η μπάλα χτυπάει στο χέρι του που μάλιστα δεν ήταν απλωμένο. Ένα ακούσιο χέρι, με τον Τζοβάρα όμως να δίνει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης και τον Μπρίτο να κάνει το 3-1.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και σίγουρα οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ καθώς κυριάρχησαν στο ματς και είχαν μια… ντουζίνα ευκαιρίες. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι οι παίκτες του έδειξαν σωστή νοοτροπία και πήραν μια σημαντική νίκη αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (55′ Μπουχαλάκης), Νάτχο, Φορτούνης (58′ Χριστοδουλόπουλος), Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε (64′ Σοδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46′ Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56′ λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68′ Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά, Σιλά.