Ο Γιώργος Γιακουμάκης επιστρέφει στην Κρήτη, αλλά για να φορέσει διαφορετική φανέλα. Μετά από αυτήν του Πλατανιά με την οποία κατάφερε να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ, τώρα ο Έλληνας φορ ετοιμάζεται να φορέσει αυτή του ΟΦΗ. Στόχος του να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μιας και στους «κιτρινόμαυρους» φέτος είχε πολύ περιορισμένο ρόλο.

Η Ενωση και ο ΟΦΗ μετά την σύμφωνη γνώμη του 24χρονου επιθετικού ήρθαν σε συμφωνία για δανεισμό έξι μηνών με οψιόν αγοράς του από την ηρακλειώτικη ομάδα τον Ιούνιο. Ο Γιακουμάκης αγωνίστηκε έξι φορές φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν – καμία εξ αυτών στο αρχικό σχήμα – δύο στο Κύπελλο (σκόραρε στο ματς με τη Λαμία) και τρεις στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Γιακουμάκης, μάλιστα, σήμερα αναχωρεί για την Κρήτη για να κλείσει το deal και πλέον η ΑΕΚ θα έχει για την θέση του φορ τον Εζεκίελ Πόνσε και τον Μάρκο Λιβάγια, οι οποίο θα… τραβήξουν το κουπί μέχρι τέλος της σεζόν.

Αυτή θα είναι η πέμπτη προσθήκη του ΟΦΗ κατά την τρέχουσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο μετά τους Αντίλ Ναμπί, Έρικ Πέρσον, Κώστα Γιαννούλη και Κρίστοφερ Μπράουν με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά και βάσιμα για τον στόχο της παραμονής του στην Super League.