Η Τουρκία είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο της ασφάλειας στην πόλη Μάνμπιτζ της Συρίας χωρίς καθυστέρηση, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον αμερικανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική προεδρία.

Επιπλέον, ο Ερντογάν διατύπωσε τα συλλυπητήριά του στον Τραμπ για τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Μάνμπιτζ.

Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα, ήταν προκλητική ενέργεια που στόχευε να επηρεάσει την απόφαση του Τραμπ για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία αναφέρεται ότι ο τούρκος πρόεδρος συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λάβουν από κοινού μέτρα για να καθαρίσουν τα απομεινάρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και να αποτρέψουν την ανάκαμψη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στο PKK και το συριακό παρακλάδι του PYD/YPG, να αποσταθεροποιήσουν τη βορειανατολική Συρία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.