«Χθες έγινε μία πολιτική επιλογή. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε ότι οι πολίτες που διαφωνούν μαζί της θα πρέπει να διαλυθούν ησύχως. Και επειδή δεν μπορούσαν να διαλυθούν ησύχως, τους έριξαν δακρυγόνα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι πρωτοφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτήν την επιλογή.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους επιλογές. Επιλεκτική χρήση, δηλαδή, των μέτρων τάξης. Για παράδειγμα, τους μπαχαλάκηδες που μπήκαν στη συγκέντρωση, θα τους έπιαναν μόλις εμφανίζονταν, αν εκεί μιλούσε ο κ. Τσίπρας. Το έκαναν προχθές μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής» ανέφερε, η κ.Σπυράκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  για να συμπληρώσει:

«Ο αρχηγός της αστυνομίας φαίνεται πως εκτελεί εντολές ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πολιτική επιλογή και ο αρχηγός της αστυνομίας, με υπερβάλλοντα ζήλο, έριξε δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους πολίτες. Είναι πρωτοφανές να δώσει εντολή να πέσουν δακρυγόνα σε τέτοια πυκνότητα συγκεντρωμένου πλήθους. Ορισμένοι από τους πολίτες δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δακρυγόνα, των οποίων η χρήση έχει λήξει, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία τους».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για τεχνητές πλειοψηφίες, που δίνουν στην κυβέρνηση παράταση ζωής και άρα τη δυνατότητα να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτές οι τεχνητές πλειοψηφίες, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στις χιλιάδες οικογένειες που πήραν χθες τα παιδιά τους και κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Οι 300, όμως, θα είναι εκείνοι, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν η συμφωνία θα κυρωθεί, μετά η συμφωνία δεν γυρίζει πίσω. Αυτή η συμφωνία αν κυρωθεί -όπως λένε όλοι οι έγκυροι διεθνολόγοι- τα αποτελέσματα που παράγει δεν είναι αναστρέψιμα» σημείωσε και τόνισε: «Μιλήσαμε εξ' αρχής για τα κίνητρα που δημιούργησαν αυτήν τη διπλή πλειοψηφία κουρελού. Ο κ. Καμμένος δάνεισε τους βουλευτές του για να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση για λίγο ακόμα όρθια. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα του συμφωνημένου διαζυγίου, όπου ένας υποδύεται -εκ των υστέρων- τον Μακεδονομάχο και δανείζει τους βουλευτές του για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, και ο άλλος υποδύεται τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς παίρνοντας ρετάλια ακραίων θέσεων, προκειμένου να πουν το ναι και ο ίδιος να εκτελέσει μία συμφωνία που μόνο εκείνος γνωρίζει γιατί το κάνει. Το είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει γιατί έχει τέτοια ζέση να περάσει τη συμφωνία παίρνοντας από εδώ και από εκεί βουλευτές. Μόνον ο ίδιος γνωρίζει πώς, ενώ έχει μία άλλη πλειοψηφία που τον στηρίζει με τα δανεικά των ΑΝΕΛ, φτιάχνει τώρα μία άλλη πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ σχετικά με το δημοψήφισμα, η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι οι εκλογές είναι το «δημοψήφισμα». «Οι εκλογές είναι το "δημοψήφισμα" όχι μόνο για τη συμφωνία, οι εκλογές είναι το δημοψήφισμα για την οικονομική πολιτική, για όλα αυτά που μας συμβαίνουν κάθε μέρα, για την ανομία που υπάρχει στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» εξήγησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από