«Ψηφίστε για την πρόοδο ενάντια στη συντήρηση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Η στοίχιση με τη ΝΔ αφήνει τεράστιο χώρο και στην Κεντροαριστερά». Δεν χρειαζόταν να πει περισσότερα – όσοι τον παρακολούθησαν να μιλά για προοδευτικά μέτωπα στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη Κυριακή είχαν ήδη πάρει μια πρώτη γεύση για το δίπολο που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η προοδευτική παράταξη. Η ΝΔ η συντηρητική. Όποιος δεν συνταχθεί μαζί μας είναι εναντίον μας. Ή, με τα λόγια του Πρωθυπουργού, «δεν θα μπορεί να κρυφτεί από τις βαριές ιστορικές του ευθύνες».

Με άλλα λόγια, η πραγματική επίθεση που εξαπολύει το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι απέναντι στη ΝΔ, αλλά απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής. Κεντροαριστερά στελέχη την περιγράφουν ως μια «επιχείρηση αφανισμού» με δύο στάδια. Ο πρώτος στόχος είναι ο κατακερματισμός του πολυκομματικού φορέα με αφορμή τις διαφωνίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο δεύτερος η απομόνωση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής από την κεντροαριστερή βάση.

Τα «ΝΕΑ» Σαββατοκύριακο αποκαλύπτουν πώς ο πρωθυπουργός επιδιώκει τον κατακερματισμό του πολυκομματικού φορέα με αφορμή τις διαφωνίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την απομόνωση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής από την κεντροαριστερή βάση.

Ποιοι είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας που χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου;

Τι λένε οι φήμες;

Ποιος ο ρόλος της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Διαβάστε περισσότερα στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».