«Μπουνιά» στο στομάχι των ασθενών που νοσηλεύονται σε ράντζα, συνωστισμένα  σε κοινούς θαλάμους ή (ακόμη χειρότερα) στους διαδρόμους, αποτελεί η νέα καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ενώ κατά την προχτεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Αττικόν δημιουργήθηκε μια ασφυκτική κατάσταση, με 121 ράντζα και τουλάχιστον δύο διασωληνωμένους ασθενείς να στερούνται Εντατικής Θεραπείας εξ΄ αιτίας ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η μητέρα του διοικητή νοσηλεύεται σε μονόκλινο.

«Χθες κατέληξε η μια διασωληνωμένη γυναικά που ήταν σε τετράκλινο θάλαμο στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Ο θάλαμος ήταν κέντρο διερχομένων ασθενών και συνοδών. Η μητέρα του Διοικητή του Νοσοκομείου νοσηλεύεται από χθες σε μονόκλινο θάλαμο (αρνητικής πίεσης) στην Μονάδα Λοιμώξεων. Ας μας πει ο Διοικητής: Πως βρήκε χθες μονόκλινο θάλαμο και νοσηλεύει την μητέρα του όταν υπάρχουν δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους;», διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι  όπως σημειώνει η Ομοσπονδία ο ίδιος διοικητής «εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ ότι ψεύδεται για την κατάσταση του νοσοκομείου».

Εν τω μεταξύ, σε μία δεύτερη καταγγελία οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναδεικνύουν και την οριακή κατάσταση, στην οποία  έχει περιέλθει (και) το νοσοκομείο «Σωτηρία». Ιδίως, δε σε μια περίοδο που σημειώνεται μεγάλη αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Ειδικότερα και όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Σωτηρία», «οι επικεφαλής για να κρύψουν τα ράντζα και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία κάνουν κάτι χειρότερο. Ανοίγουν δύο διατομεακές κλινικές, που είχαν κλείσει, χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και θέρμανση. Ο κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς είναι πολύ μεγάλος καθότι δεν θα υπάρχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα».