Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) διατύπωσε σήμερα (17/1) την εκτίμηση ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια ο οικονομικός αντίκτυπος του shutdown στις ΗΠΑ και των κινητοποιήσεων του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία.

«Όσο περισσότερο διαρκέσει τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αντίκτυπος» σημείωσε ο Τζέρι Ράις, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, αναφερόμενος στο θέμα της μερικής αναστολής λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown), που διαρκεί ήδη σχεδόν έναν μήνα, ένα διάστημα ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αναφορικά με το κίνημα διαμαρτυρίας στη Γαλλία, διάρκειας ήδη δύο μηνών, ο Ράις έκανε έναν παραλληλισμό με την κατάσταση στις ΗΠΑ:

«Με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είναι σαν το "shutdown", είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε μια εκτίμηση σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο».

Και στις δύο περιπτώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη αυτούς τους πολιτικούς κινδύνους, όπως επίσης και τις δυσκολίες να βρεθεί η συναίνεση στο Brexit, στις τελευταίες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη που θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από