Αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την πρόταση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή εντός της άλλης εβδομάδας τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αρχηγών για τη Συμφωνία των Σκοπίων.

Αρχικά το Μαξίμου κάλεσε σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε όπως αναφέρει οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει διαδικασίες fast track για τη συζήτηση και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και ότι δεν πρόκειται να προωθήσει μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι.

Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μια διακαναλική μονομαχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή».

Πρότεινε δε στον πρωθυπουργό εάν βιάζεται να προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ανταπαντώντας το Μαξίμου τόνισε σε νέα ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση του το Μαξίμου τονίζει ότι «κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.