Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στην Μόσχα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Συρία υπό το φως της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.

Ο Ουσακόφ, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία  θα προτείνει την διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης κορυφής για την Συρία με την συμμετοχή του Ιράν και της Τουρκίας.

«Κατά την διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης στις 23 Ιανουαρίου ο Ερντογάν θα συζητήσει μεταξύ άλλων την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ και τη συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της απόφασης των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την Συρία», δήλωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σε περίπτωση δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, τον έλεγχο της θα πραγματοποιεί η Τουρκία. «Η ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συριακών συνόρων θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ανέφερε επίσης, ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον «παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένα ανεπίσημο έγγραφο με πέντε σημεία, που επιβεβαιώνουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία».