Συναγερμός σήμανε στο Μεσολόγγι μετά την πτώση αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα στην περιοχή Καβουρότρυπα, στην περιοχή Γαλατά Μεσολογγίου.

Την πληροφορία μετέφεραν στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν το αεροπλάνο να διαγράφει μια καθοδική πορεία και να προσκρούει στην επιφάνεια του νερού.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και ιδιώτες για να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το αεροσκάφος και να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον χειριστή του ή και σε τυχόν δεύτερο επιβαίνοντα στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ΥΕΘΑ, πρόκειται για μονοκινητήριο αεροσκάφος, που ανήκει σε αερολέσχη της περιοχής.

Ο πιλότος φέρεται να είχε την τελευταία επαφή με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στις 12.29 την Τετάρτη, όταν ενημέρωσε για την πορεία που θα ακολουθήσει, κινούμενο στον άξονα μεταξύ Πάτρας και Μεσολογγίου.

Σε εξέλιξη έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες κοντά στην περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι. Έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου.

Στις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.