Το σύστημα έχει αλλάξει επειδή θεωρήθηκε προβληματικό, αναφέρει η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα Halkin Sesi.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου για τον προϋπολογισμό της Τουρκίας για το 2019, η εξουσία για την οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους παραχωρείται στο γραφείο της [τουρκικής] προεδρίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των αποζημιώσεων θα καθοριστούν σύμφωνα με πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από «τα δύο κράτη». Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα «Diyalog» αναφέρει ότι ο λεγόμενος «υπουργός» Οικονομικών του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε η Τουρκία και δήλωσε ότι η Αγκυρα θα διαθέσει φέτος ένα δισ. τουρκικές λίρες στα κατεχόμενα

«Το λέμε εδώ και μήνες ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία προέρχονται από το σύστημά της», δήλωσε ο Ντενκτάς, εξηγώντας ότι η Αγκυρα θα έχει στείλει αυτό το κονδύλι μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, η οποία επρόκειτο να πληρωθεί το 2018, αλλά δεν καταβλήθηκε, ο Ντενκτάς είπε ότι δεν ήξερε αν η Τουρκία θα στείλει τα χρήματα αναδρομικά.

Πηγή: sigmalive