Οι περίπου 60 κάτοικοι ενός χωριού στις αυστριακές Άλπεις γλύτωσαν από τύχη τα ξημερώματα της Τρίτης από μια χιονοστιβάδα, που καταπλάκωσε δύο κτίρια, ανάμεσά τους ένα ξενοδοχείο, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.

«Από τύχη, η χιονοστιβάδα δεν προκλήθηκε τέσσερις ώρες νωρίτερα, όταν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου βρίσκονται στο εστιατόριο» δήλωσε ο Χέριμπερτ Άισλ, ένας διασώστης στο Ραμσάου αμ Νταχστάιν, το χωριό που επλήγη από τη χιονοστιβάδα.

«Το εστιατόριο κατακλύστηκε από χιόνι, το ύψος του οποίου έφθασε το ένα μέτρο», περιέγραψε ο διασώστης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε γύρω στη 01.00 το πρωί τοπική ώρα και κατέστρεψε επίσης ένα σπίτι στο χωριό Ραμσάου, το οποίο βρίσκεται στο κρατίδιο της Στυρίας (κεντρική Αυστρία). Τζάμια θρυμματίστηκαν από την ορμή του χιονιού, το οποίο αναποδογύρισε επίσης σταθμευμένα οχήματα.

«Η χιονοστιβάδα ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεών μας» εξήγησε ο Άισλ, την ώρα που πολλές περιοχές των αυστριακών Άλπεων έχουν τεθεί, εδώ και 10 ημέρες, σε συναγερμό, δεδομένων των σφοδρών χιονοπτώσεων, που σημειώνονται στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου.